fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
5-15 min, Gryderetter & Supper, Smæk på krydderierne, Vegansk  /  09/01/2019

Hjemmelavet Garam Masala

garam-masala

Garam Masala betyder “stærkt krydderi” og er en krydderblanding, der findes i utallige versioner. Man kan sagtens købe en færdig blanding, men jeg foretrækker at lave hjemmelavet garam masala ud af hele krydderier som ristes. Det giver en mere kompleks smag end de stødte krydderiblandinger.

Visse krydderier kan undlades, hvis de ikke er til at finde. Det allervigtigste er korianderfrø, spidskommen, sort peber, gurkemeje, kardemomme og nelliker. Men det bliver bedre og får en meget mere raffineret smag med alle krydderierne. Bukkehornsfrø er dem der lugter (og smager) virkelig karakteristisk af karry.

DSC06823-3

Tag i en god grønthandler (jeg har trofast købt mine krydderier i Dhadra Food Store på Nørrebrogade i mange år). Krydderierne skal være hele, da stødte krydderier hurtigt mister sin kompleksitet i smagen.

Når du alligevel køber stort ind, så køb også karryblade (helst på frost!), kanelstænger, ingefær og koriander. Der kommer nemlig flere indiske opskrifter i løbet af de næste par dage og måneder.

garam masala

Ingredienser

10-15 min / Et lille glas

  • 2 spsk hele korianderfrø
  • 1 spsk hel spidskommen
  • 1 spsk hel sort peber
  • 1 spsk hele fennikelfrø*
  • 1 spsk sennepsfrø*
  • 1 tsk hele bukkehornsfrø*
  • 10 hele nelliker

Yderligere tilsættes:

  • Kardemommefrø fra 10-15 grønne kardemommekapsler
  • 1-2 laurbærblade*
  • 1 spsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt kanel
  • 0,5 tsk revet muskatnød*

*Kan undlades

Sådan gør du

Rist de hele krydderier (korianderfrø til nelliker) på en pande ved middel varme under omrøring til de dufter rigtig godt og begynder at springe lidt rundt på panden. Det er meget vigtigt, at de ikke brænder på.

Herefter stødes de på god gammeldags vis i en morter eller i en krydderikværn sammen med kardemommefrøene og laurbærbladene.

Si krydderierne for at være sikker på, at det er tilstrækkeligt fint. Både kardemomme og bukkehornsfrø kræver gode armmuskler.

Muskatnøden rives og tilsættes til de øvrige krydderier sammen med gurkemejen.

Blandingen holder ca. 3 måneder et mørkt sted i en lufttæt beholder.

44 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Tikka Masala

Black Bean Chili

Indlægsnavigation

Blomkålssuppe med trøffelolie
Tikka Masala med linser

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR