Januar er en måned, hvor suppe er redderen i hverdagen. Det er billigt, det er godt og det er nemt. Denne blomkålssuppe er enkel, men gøres nemt luksuriøs og propfyldt med umami med trøffelolie. Den kan nu også sagtens laves uden trøffel, hvis man foretrækker det.
Blomkålssuppe er super cremet og med olivenolien smager det nærmest som om der er fløde i suppen. SÅ lækkert. Et skvæt hvidvin skader heller ikke tænker jeg (hvis man lige har), men den er rigeligt lækker uden.
Toppet med lidt syltede svampe og et stykke knækbrød med ost til, så er hverdagsmiddagen reddet!
Ingredienser
20-30 min / 4-6 portioner
- 1 løg
- 1 mellemstort blomkålshoved
- 3 kartofler (valgfrit – jeg havde nogle i køleskabet, som skulle bruges)
- 2 knuste hvidløgsfed
- 1 spsk frisk hakket timian eller 1 tsk tørret
- 1 liter grøntsagsfond
- Masser af olivenolie
- ca. 3-4 tsk trøffelolie (smag til med lidt ad gangen, de kan variere meget!)
- Lidt citronsaft
- Salt & peber
Sådan gør du
Svits finthakket løg i en stor gryde ved lav varme i masser af olivenolie. Så længe du gider, eller til de bliver bløde og gyldne.
Skær imens blomkålshovedet i buketter og skræl evt kartofler og skær i små stykker. Knus to hvidløgsfed og pil skallen af. Hak timian.
Smid det hele i gryden og bland rundt. Hæld grøntsagsfond over. Tilsæt evt ekstra vand, så væsken lige akkurat dækker grøntsagerne.
Kog i 8-10 min eller til grøntsagerne er møre.
Blend helt glat og smag til med ekstra olivenolie, trøffelolie, citronsaft, salt og masser af friskkværnet peber.