fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
5-15 min, Salater  /  26/02/2019

Stegt kål – tilbehør til hvad som helst

Stegt-kaal

Stegt kål er mit absolutte favorittilbehør. Det er sødt, bittert, salt, sprødt, blødt, billigt og nemt at lave. Server det eventuelt til One pot mac & cheese opskriften fra i går, kål og ost er bedste venner.

Tænker jeg ikke behøver sige så meget mere, stegt kål taler næsten for sig selv.

Ingredienser

10 min

  • Et kålhoved: Savoykål, hvidkål, rødkål eller spidskål
  • Neutral stegeolie
  • Smør
  • Salt & Peber
  • Evt. parmesan

Sådan gør du

Fjern evt. de yderste kålblade efter behov. Skær kålhovedet over i to halve. Sørg for at stokken bliver skåret midt over, da den skal holde sammen på bådene. Skær kålhovedet i både som er ca. 5-7 cm brede på det tykkeste sted.

Varm en pande godt op. Tilsæt et svæt olie. Læg kålen på den ene side, drys med salt og læg et grydelåg over kålen, så det presser kålen lidt ned og holder på dampen. Når kålen er godt brunet, brunes den anden side (stadig låg på).

Herefter lægges kålen med spidsen opad (som på billedet). Tilsæt en god klat smør og brug en ske til at øse smørret op på kålen, mens ydersiden bruner.

Færdigt når kålen er brunet på alle sider og er rimelig mør, men sprød i midten. Giv evt et drys parmesan inden servering! Et lille squeeze citronsaft eller revet citronskal kan også være lækkert.

12 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Hummus, agurk, kaffe, koriander

 

Bagte rødbeder med Za’atar

Indlægsnavigation

One pot mac and cheese
Stegte ris – en “tøm køleskabet” ret

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR