fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
5-15 min, Smæk på krydderierne, Vegansk  /  28/02/2019

Stegte ris – en “tøm køleskabet” ret

Stegte-ris

Det er godt at have et arsenal af tøm køleskabet retter for at få en vegetarisk hverdag til at hænge sammen. Stegte ris tilhører helt sikkert den kategori. En rest ris fra dagen før, nogle stegte rosenkål vi ellers aldrig ville have fået spist og nogle forårsløg, der var begyndt at se lidt visne ud, fik nyt liv i denne her geniale og såre simple ret.

Stegte ris kræver ikke det store og kan varieres i det uendelige. Det kan desuden let gøres vegansk ved at droppe æggene og evt tilsætte lidt tofu i stedet. Eller nogle edamamebønner fra fryseren.

Se evt denne opskrift, hvis du har brug for flere billeder af processen.

Ingredienser

15 min / 2 portioner

  • Neutral olie
  • Valgfrie grøntsager, her: snitbønner, forårsløg, rosenkål
  • 2 æg (tofu eller edamamebønner for vegansk)
  • 2-3 dl kolde ris
  • 1-1,5 spsk soja
  • 1-2 tsk riseddike/limesaft/citronsaft (vi brugte Black Vinegar eller Zhenjiang vinegar, som er en ny besættelse, kig efter “seasoned rice vinegar” i dit asiatiske supermarked)
  • 1 tsk sesamolie
  • Sriracha efter smag

Sådan gør du

Skær dine grøntsager ud. Varm en pande op og steg grøntsagerne i neutral olie. Tiden afhænger af hvilke grøntsager. Jeg kan godt lide de stadig er sprøde, men får farve. Høj varme er mit bedste tip. Læg grøntsagerne i en skål til senere.

Pisk æggene let. Skru ned til lav varme, tilsæt olie og fordel så æggemassen i panden. Rør ikke for meget. Når æggene er stegt i kanterne, men stadig lidt flydende tilsættes risene ovenpå æggene. Vend det hele forsigtigt sammen (evt med spisepinde, hvis man vil gøre det the chinese way).

Lav en blanding af 1 spsk lys soja, 1 tsk valgfri syre og 1 tsk sesamolie og fordel over risene, når de er gennemvarme. Tilsæt grøntsagerne og smag til med ekstra soja og syre, hvis det behøves. Servér med sriracha for lidt styrke.

23 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Thaisuppe med rød karry 

 

Stegt tofu – sojaglaseret

 

Indlægsnavigation

Stegt kål – tilbehør til hvad som helst
Vegetarisk fiskesauce (aka fuskesauce)

2 comments

  • Anne
    02/04/2022

    Altså, skal man så slet ikke stege risene?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      04/04/2022

      De skal sådan set bare varmes godt igennem. 🙂 Har prøvet at specificere det en anelse tydeligere i opskriften nu. 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR