fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Gryderetter & Supper, Smæk på krydderierne  /  11/02/2019

Thaisuppe med rød karry

Thaisuppe

Min mor og hendes familie boede i Bangkok i fem år tilbage i 70erne, så jeg er vokset op med lidt mere thaimad end gennemsnitsdanskeren. Der er ingredienser som i min bog er fuldstændig uundværlige for en autentisk karry, her i form af en thaisuppe med grøntsager og nudler. Det er:

  • En god karrypasta – jeg synes supermarkedernes er håbløse, tag i et godt asiatisk supermarked, f.eks. Den kinesiske købmand eller det på istedgade
  • Limeblade – limeblade er MAGI. Køb på frost, så holder de sig længe i fryseren. De tørrede taber smag meget hurtigt.
  • En god kokosmælk – jeg har i mange år sværget til mærket Chaokoh.
  • Fiskesauce – umamismagen i klassisk fiskesauce er svær at slå. Jeg er dog ved at udvikle en opskrift på et vegansk alternativ til jer der ikke spiser fisk. Husk at der ofte er rejer i karrypasta forresten.
  • Sukker og lime – det thailandske køkken er fuldstændigt afhængigt af brugen af sukker og lime, de skaber en hellig treenighed med umami’en fra fiskesaucen.

Hvis du vil have mere protein i din thaisuppe, kan du sagtens servere lidt stegt fast tofu til. Jeg synes, den er meget mættende og tilfredsstillende med nudlerne og grøntsagerne.

Ingredienser

30 min / 3 portioner

  • 80 g nudler /pers. (jeg brugte 5mm risnudler)
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær (1-2 cm)
  • 1-2 spsk neutral olie
  • 2 spsk rød karrypasta
  • 1 dåse kokosmælk (400ml)
  • 8 dl vand + 1xfond eller bouillonterning
  • 4-6 limeblade
  • 1-2 spsk fiskesauce
  • 2-3 tsk rørsukker
  • Saft fra 0,5-1 lime
  • 1 god håndfuld frisk koriander
  • 1 zucchini
  • 4-6 grønkålsblade
  • 6 forårsløg

Sådan gør du

Læg risnudlerne i blød i koldt vand.

Riv ingefær og hvidløg. Varm en mellemstor gryde op. Tilsæt olie, hvidløg, ingefær og karrypasta. Svits i et par minutter.

Tilsæt kokosmælken og kog godt igennem. Gerne til det begynder at skille og danne fedtpletter på toppen.

Imens kan du forberede dine grøntsager. Pluk bladene af korianderen og skær stilkene fint. Skær forårsløg i fine skiver. Skær zucchini over på længden og i 5-7 mm tykke skiver, og riv grønkålen i mindre stykker.

Tilsæt korianderstilke til suppen sammen med limeblade, vand, fond, 1 spsk fiskesauce og 2 tsk rørsukker. Kog op og lad simre i 10 min.

Steg grøntsagerne i olie ved høj varme. Først zucchini i ét lag med et drys salt. Vend når de er har fået godt med farve. Derefter steges grønkål, læg evt et grydelåg over kålen, så går det hurtigere og kålen får mere farve.

Kog nudlerne. Hvis du bruger risnudler, der har ligget i blød skal de ikke have meget mere end 1-2 min. De må gerne have lidt bid, de koger videre i din suppeskål.

Smag suppen til med limesaft og evt mere fiskesauce og sukker.

Server med en ekstra skive lime til din thaisuppe.

109 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Græskarsuppe med kokosmælk

 

Tikka Masala med linser

 

Indlægsnavigation

Tomatsuppe med kikærter og feta-quesedillas
Burger med panko-paneret halloumi & tartarsauce

4 comments

  • Heidi
    28/10/2024

    Vil den mangle noget uden koriander?
    Det er vi ikke så vilde med herhjemme.
    Bh. Heidi

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      30/10/2024

      Altså for mig, ja, men hvis I ikke kan lide det, er det nok ikke noget, I kommer til at savne. 🙂

      Reply
  • Vibeke
    20/09/2022

    Vil bare lige fortælle, at det er den absolut bedste og nemmeste thaisuppe jeg længe har smagt – tak

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      22/09/2022

      Fantastisk! Dét er jeg godt nok glad for at høre.

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR