fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Bønner & Linser, Gryderetter & Supper  /  07/02/2019

Tomatsuppe med kikærter og feta-quesedillas

Tomatsuppe

Tomatsuppe er en af de der retter, hvor man kan være heldig at have alle ingredienserne stående i køkkenskabene. Og så har man selvfølgelig kogt perfekte kikærter som ligger klar i portionsstørrelser.

Jeg havde en halv pakke fetaost og et par gamle tortillabrød, og det tryllede jeg om til feta-quesedillas, som viste sig at være et perfekt selskab til suppen her. Et stykke hvidløgsbrød ville nu heller ikke være en dårlig makker til tomatsuppe.

Vi prøvede at lave persilleolie til, det er derfor olien er mørk, men jeg synes ikke helt det var indsatsen værd i denne sammenhæng. Hellere en god olivenolie på toppen!

Ingredienser

30-40 min / 4-6 portioner

  • 1 stort løg eller 2 små
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 fed fint hakket hvidløg
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 2 spsk hakket frisk oregano eller timian
  • 1 tsk chiliflager (valgfrit)
  • 1 tsk røget paprika (valgfrit)
  • 2 dl hvidvin
  • 3 dåser flåede tomater + 3 dl vand
  • 2x koncentreret fond (til 1 L vand)
  • 480 g kogte kikærter (2 dåser)
  • 0,5-1 dl fløde
  • Sirup
  • Æbleeddike
  • Salt & peber
  • 4 mellemstore tortillabrød
  • 1 pakke fetaost

Sådan gør du

Hak løget fint og svits i olie ved lav varme i 5-10 min, til det er gyldent. Tilsæt hvidløg, tomat-puré og krydderier og steg med 1-2 min.

Tilsæt hvidvin og lad koge godt igennem. 
Tilsæt flåede tomater (skyl dåserne med vand og tilsæt også det) og koncentreret fond. 
Lad simre under låg i 20 min.

Blend suppen fint og tilsæt derefter kikærterne.

Smag til med et godt skvæt fløde, et par tsk sirup eller sukker, 1 spsk æbleeddike samt salt og peber. Her kan du også overveje at tilsætte lidt ekstra vand, hvis det er kogt for meget ind.

Fordel fetaost mellem 2×2 tortillabrød og steg på en meget varm pande på begge sider til brødet får farve. Server til suppen som får et afsluttende drizzle olivenolie på toppen.

24 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Gulerodssuppe med røde linser

 

Blomkålssuppe med trøffelolie

Indlægsnavigation

Stegte kikærter i lun salat m. persille-tahin-dressing
Thaisuppe med rød karry

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR