Det er ved at være aspargessæson, og glæden er total! Der er ikke så mange danske asparges i butikkerne endnu, men den sydeuropæiske sæson buldrer derudaf, og det er sådan set nok for mig. Købte et bundt grønne asparges fra Spanien og lavede aspargesrisotto en aften, hvor en ven kom forbi.
Da jeg postede denne opskrift på instagram, var der et par stykker som spurgte om ikke ramsløget var for voldsom en smag for aspargesen. Jeg synes personligt at den grønne, milde løgsmag er perfekt i denne konstellation. Selvfølgelig handler alt om balance, og jeg har ikke overdrevne mængder ramsløg i risottoen her. Men smag dig frem! 🙂
Ingredienser
30-45 min / 4 portioner
- 1 liter grøntsagsfond
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 4 dl risottoris
- 1,5-2 dl hvidvin
- 1 bundt grønne asparges
- En god håndfuld ramsløg
- To håndfulde fintrevet parmesan
- Citron
- Salt og peber
- 2 spsk smør
Sådan gør du
Varm fond op i en gryde, mens du finhakker løg og hvidløg. Svits løg i olivenolie ved middel varme i en mellemstor gryde i 5-10 min. Svits hvidløg 1 min og tilsæt risene til sidst i 1 min.
Skru op for varmen og tilsæt hvidvin. Lad koge ind i risene. Tilsæt derefter fonden lidt efter lidt. Lad risottoen simre. Rør i den en gang i mellem. Tilsæt vand i stedet for fond, hvis risottoen bliver for salt (smag undervejs).
Gør imens asparges klar ved at knække bunden af og skære i mundrette stykker. Steg på en brandvarm pande, til de er brunede, men stadig har bid. Sæt til side. Hak ramsløg fint.
Når risene er 95 % færdige, tilsættes skal fra en lille citron, et godt skvæt citronsaft, parmesan, asparges, ramsløg og smør. Sørg for, at risottoen er 10 % mere våd, end hvad du foretrækker. Sluk for varmen og lad stå i 5 min. Smag til og server!
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Hvor ser det lækkert ud. Bare en lille kommentar herfra, så er parmesan sjældent vegetarisk, da der bruges animalsk osteløbe. Det er bare en FYI 🙂