fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Gryderetter & Supper  /  24/04/2021

Aspargesrisotto med ramsløg

aspargesrisotto

Det er ved at være aspargessæson, og glæden er total! Der er ikke så mange danske asparges i butikkerne endnu, men den sydeuropæiske sæson buldrer derudaf, og det er sådan set nok for mig. Købte et bundt grønne asparges fra Spanien og lavede aspargesrisotto en aften, hvor en ven kom forbi.

Da jeg postede denne opskrift på instagram, var der et par stykker som spurgte om ikke ramsløget var for voldsom en smag for aspargesen. Jeg synes personligt at den grønne, milde løgsmag er perfekt i denne konstellation. Selvfølgelig handler alt om balance, og jeg har ikke overdrevne mængder ramsløg i risottoen her. Men smag dig frem! 🙂

Ingredienser

30-45 min / 4 portioner

  • 1 liter grøntsagsfond
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 dl risottoris
  • 1,5-2 dl hvidvin
  • 1 bundt grønne asparges
  • En god håndfuld ramsløg
  • To håndfulde fintrevet parmesan
  • Citron
  • Salt og peber
  • 2 spsk smør

Sådan gør du

Varm fond op i en gryde, mens du finhakker løg og hvidløg. Svits løg i olivenolie ved middel varme i en mellemstor gryde i 5-10 min. Svits hvidløg 1 min og tilsæt risene til sidst i 1 min.

Skru op for varmen og tilsæt hvidvin. Lad koge ind i risene. Tilsæt derefter fonden lidt efter lidt. Lad risottoen simre. Rør i den en gang i mellem. Tilsæt vand i stedet for fond, hvis risottoen bliver for salt (smag undervejs).

Gør imens asparges klar ved at knække bunden af og skære i mundrette stykker. Steg på en brandvarm pande, til de er brunede, men stadig har bid. Sæt til side. Hak ramsløg fint.

Når risene er 95 % færdige, tilsættes skal fra en lille citron, et godt skvæt citronsaft, parmesan, asparges, ramsløg og smør. Sørg for, at risottoen er 10 % mere våd, end hvad du foretrækker. Sluk for varmen og lad stå i 5 min. Smag til og server!

18 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Ærterisotto

 

Risotto med fennikel, citron & ristede mandler

Indlægsnavigation

Spaghetti aglio e olio
Drømme og planer for maj 2021

1 comments

  • Anna
    30/07/2021

    Hvor ser det lækkert ud. Bare en lille kommentar herfra, så er parmesan sjældent vegetarisk, da der bruges animalsk osteløbe. Det er bare en FYI 🙂

    Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR