Maj! En af mine absolutte favoritmåneder. Nu eksploderer alt i neongrønt og blomstrende pragt, og solen brager derudaf for at kompensere for vinteren. Ramsløgene bugner i både park og skov, og de første danske sæsongrøntsager begynder at lande i butikkerne. Det er alt sammen meget glædeligt.
I ugen der gik, fik jeg endelig flyttet mine prints og bøger ned på min nye lagerløsning syd for Køge med hjælp fra min kære mor. Så nu er jeg færdig med at pakke ordrer og gå til pakkeshoppen, og det er sådan en lettelse! Det har føltes som en lang kavalkade af deadlines de sidste par måneder. Store milepæle blev krydset af, et par dages lettelse, og så realisationen af, at der lå yderligere en række af opgaver, inden jeg kunne checke helt ud.
Det nye lager burde være oppe at køre i starten af næste uge, og så skal jeg nok råbe højt om, at man kan bestille (du kan dog godt lægge en bestilling allerede nu, jeg er bare ikke helt sikker på, hvornår lageret er klar til at sende ud. Forhåbentlig i starten af ugen der kommer!). Jeg håber, der er nok af både prints og bøger til sommeren, for der bliver nok ikke fyldt op igen før engang til efteråret. Men så må der jo bare være udsolgt – et luksusproblem!
I løbet af april er jeg blevet (næsten) helt færdig med bogen, der udkommer til oktober. Jeg mangler kun den sidste billederedigering og korrektur, og det håber jeg, jeg bliver færdig med i starten af ugen. Og så skal jeg også have snakket med både min betalingsløsning til webshoppen, samt med mit nye lager om, hvordan vi gør med forsalg! Jeg håber nemlig på at starte forsalget i løbet af maj, så I kan lægge bestillinger over sommeren. På den måde får både forlaget og jeg en idé om, hvor mange bøger vi kan trykke i første oplag. Det er så spændende! Åh, jeg håber virkelig, I kan lide den nye bog. Jeg synes selv, den er en perfekt opfølger til Vegetarisk i aften?. Snart fortæller jeg hvad tema og titel er!
Den store nedtælling til den måske største begivenhed i mit og Andrés liv begynder nu. På et eller andet tidspunkt fra om et par uger til om 7 uger, skal jeg føde vores datter. Min terminsdato er en måned fremme, men det er kun 4 %, der føder den dag, de er sat til. Resten fordeler sig i en normalperiode på 3 uger inden og 2 uger efter. Så i princippet skal hospitalstasken være pakket om en uges tid, før en fem ugers periode, hvor vi skal være mere eller mindre klar til en fødsel. Det er småt overvældende, men jeg glæder mig også.
André og jeg har sammen gået til fødsels-, babytrivsel -og ammeforberedelse hos Heidi Meyer med Meyermetoden, og det har været helt fantastisk. Vi har følt os så godt taget af og føler os rigtig godt klædt på til, hvad end der venter. Anbefaler varmt, hvis du står og overvejer fødselsforberedelse! Heidi er så kompetent, passioneret og dejligt et menneske, og det har været fantastisk at blive set på som et team under forberedelsen, hvor André har været mindst lige så inkluderet, som jeg har.
I løbet af denne uge går jeg på graviditetsorlov på deltid. Jeg har egentlig allerede skåret betydeligt ned på, hvor meget jeg arbejder i løbet af den sidste måned (det er gaven ved at være selvstændig), men man kan først gå officielt på orlov 4 uger inden terminsdatoen. Min krop arbejder på højtryk, og jeg har brug for ekstremt meget hvile. Det er mærkeligt ikke at kunne halvdelen af, hvad jeg plejer, men samtidig synes jeg også, jeg er god til at overgive mig til, hvad det vil sige at være højgravid. Det er vist også nu, jeg skal nyde, at jeg kan tage en lur eller se en tv-serie, lige når jeg har lyst. Den tid er snart ovre!
Mine planer for maj er primært at følge min krop og mit energiniveau. Tage mig god tid til at forberede mig inden fødslen og nyde denne her sidste tid, hvor jeg bare har mig selv og André at forholde mig til i min hverdag. Og i den udstrækning, der er overskud til det, vil jeg virkelig gerne få lavet nogle opskrifter til sommeren og planlægge, hvad jeg kan dele af gamle gode opskrifter, så der ikke er helt stille på blog og instagram, mens jeg er på barsel. Tiden vil vise, hvordan det går, og hvor lang tid jeg har, inden jeg skal være nogens mor.
LIVET hva’?!
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.