Denne uge er jeg tilbage i fuld sving, både på kontoret og hjemme i køkkenet med opskriftsudviklingen til den næste kogebog. Det er virkelig en følelse af luksus at have eget kontor i disse tider, så det er muligt at komme væk hjemmefra nogle dage om ugen.
Jeg var ved at blive lidt småskør efter næsten seks uger i lejligheden med først corona-isolation og så ferie. Er egentlig en person, som elsker at være hjemme og tusse rundt, men der ER grænser. Det er i hvert fald dejligt at sidde her ved mit skrivebord, lytte til skøn musik og kigge på de fine ting, Scarlett og jeg har stående i vores showroom. Kan mærke at det er den helt rigtige beslutning ikke at have åbningstider her i år. Nu er det bare et rum med plads til fokus og fordybelse.
En af de ting, jeg havde sat mig for denne uge, var at dykke lidt ned i statistikken for det foregående år. Jeg synes, det er ret sjovt, at se hvilke opskrifter, der har været ekstra populære, og også hvordan besøgstallene har udviklet sig. Jeg har, siden jeg startede Vegetarisk Hverdag, fokuseret allermest på instagram, men som tiden går, vokser min kærlighed til blogformatet og det, det kan. De lidt længere tekster, som går mere i dybden og kan give et kig bag facaden. Så det håber jeg på, jeg kan dykke mere ind i, i år.
Mine besøgstal er vokset ret betydeligt i 2020, når man sammenligner med 2019. Jeg har haft over 1 million sidevisninger, en stigning på 365,74 %, og i alt 207.926 brugere har besøgt min blog – en stigning på 309,57 %. Det bliver spændende at se hvad 2021 byder på. Det bliver jo et lidt specielt år, eftersom jeg skal på barsel over sommeren og kun arbejder deltid til efteråret, så vi må se, hvad der bliver tid og energi til. 🙂
Nu tænker jeg i hvert fald, at vi skal kigge lidt på, hvilke opskrifter, som har været de mest besøgte her på bloggen i 2020! Måske der er nogle imellem, du ikke har prøvet?
10. Thaisuppe med rød karry
På en 10ende plads har vi en af mine personlige favoritter, denne suppe med kokosmælk og rød karrypasta. Det er en af de helt gamle opskrifter, den er nemlig udgivet i starten af 2019. Men det er også en af de retter, jeg har lavet igen og igen, også langt inden Vegetarisk Hverdag var en realitet. Den er perfekt til denne årstid, og du kan variere med lige de grøntsager, du har lyst til. Og så er den desuden en af de favoritter, der kommer med i næste kogebog. Mine kogebøger består som udgangspunkt af 50 % af favoritter fra blog og instagram, og 50 % nye opskrifter unikke for den pågældende kogebog.
9. Blomkålspasta
Blomkålspasta’en tog I lynhurtigt til jer, da jeg lagde den op i sommeren 2019, og den er blevet en af de helt store favoritter både på instagram og blog. Genial både til voksne og børn, da man får kørt absurde mængder blomkål ind med hjælp fra fløde og parmesanbrødkrummer.
8. Indisk Curry med kikærter
Denne curry havde jeg i en version med lam på min første madblog Pop de Provence (R.I.P.) helt tilbage i 2010. I dag synes jeg faktisk, den er endnu bedre med kikærter. Det er sjovt, som man ændrer smagsløg, når man ændrer vaner. Opskriften er med i Vegetarisk i aften? og det er den eneste opskrift, hvor der var en “alvorlig” fejl i 1. oplag. Vi glemte nemlig at skrive, hvor mange kikærter der skal i. Ups!
Har du brug for idéer til tilbehør, så har jeg også skrevet et indlæg om det her.
7. En enkel, hverdagsvenlig ramen
Jeg kan godt forstå, at denne her opskrift på nudelsuppe er super populær, for den er SÅ NEM. Man kan smække den sammen af ingredienser, som jeg i hvert fald stort set altid har hjemme, og den er billig at lave. En ægte vinderopskrift. Jeg har overvejet, om den skal med i næste kogebog, men lige nu figurerer den faktisk ikke på indholdsfortegnelsen. Hvad synes I?
➪ En enkel, hverdagsvenlig ramen
6. Saag Paneer (med feta)
Intet skal holde dig fra at lave denne Saag med paneer, hvis du kan finde osten, men jeg tror faktisk, jeg foretrækker den med den saltede, cremede feta? Åh, smager SÅ GODT! En kæmpe favorit denne her, den vil jeg lave snart (siger jeg, som skal udvikle 100 nye opskrifter, og helt sikkert ikke får mulighed for at genbesøge gamle livretter de næste mange måneder…).
Den kommer med i næste kogebog! Jeg overvejer, om jeg skal prøve at lave hjemmelavet paneer, og se hvordan dét fungerer.
5. Perfekt kogte ris
Jeg er ekstra glad for, at dette indlæg er på toplisten, for det er så nemt at koge ris ordentligt, men der er ret få, der ved hvordan. Og beskrivelserne på rispakkerne er altså ikke særlig gode, der må risfirmaerne oppe sig, synes jeg!
Her forklarer jeg i hvert fald, hvordan jeg koger jasmin- og basmatiris til perfektion.
4. Blomkålslasagne
Min eneste ene lasagneopskrift her på bloggen! Det er lidt sjovt. Jeg forsøger at kompensere ved at inkludere et helt afsnit om lasagne i min nye bog! Jeg elsker lasagne, og laver det helt klart for sjældent.
3. Halloumi Stroganoff
Det er ingen overraskelse, at Halloumi stroganoffen er på top tre, for hold nu kæft, hvor smager det godt! Og det går rent hjem hos både studerende og børnefamilier. For hvem kan ikke lide ost i flødesovs?! Jeg spørger bare. Den lille teske estragon tager opskriften her til nye højder.
2. At koge kikærter til perfektion
Jeg blev først ret overrasket, da jeg så, at det her indlæg var strøget til tops i min statistik, men selvfølgelig! Hvor mange gange har jeg ikke selv googlet, hvordan man bedst koger bønner og kikærter? Så det har altså vist sig at være en SEO-genistreg at lave en lille guide.
Jeg overvejer generelt at lave flere guides her på bloggen i 2021, hvis jeg får tid. Ikke på grund af SEO, men fordi de er ret sjove at skrive? Jeg tænker f.eks. det kunne være relevant for nogle med en guide til alkoholfri øl, som jeg, på grund af graviditeten, er ved at være en mindre ekspert på.
➪ At koge kikærter til perfektion
1. Beluga Bolognese
Vi vidste godt lidt, hvor det her var på vej hen, gjorde vi ikke? Beluga Bolognese, opskriften, der er mere kendt, end jeg er efterhånden på en KLAR førsteplads. Udgivet helt tilbage i december 2018 et par måneder efter jeg startede Vegetarisk Hverdag.
Beluga bolo’en lever virkelig sit eget liv, og jeg har på fornemmelsen, at mere end halvdelen af jer, der har fundet Vegetarisk Hverdag, er kommet herind på grund af lige netop denne ret. Det er vildt fascinerende. Og helt vildt fedt, at have udviklet en opskrift, der har vist sig at være så populær som denne bolognese. Det er jeg mega stolt over.
Hvad har været din yndlingsopskrift fra Vegetarisk Hverdag i 2020? Og er der noget, du kunne tænke dig at se i 2021? Jeg elsker at høre fra jer! ♡
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Ej, var det dig der stod bag pop de Provence?
Anyhow, synes klart hverdagsramen fortjener kogebogsplads!
Ja, det var mig! 😀 Må lige overveje Ramen til bog nr 2, men har vist allerede et par nudelsupper med, hehe.
Din grønkålspasta med panko/timian drysAlle kan lide den!
Jaa, den er også god!
Din opskrift på surdejsboller er også helt genial 🙂
Den lå faktisk også ret højt oppe på listen! Måske omkring nr 12-15 stykker? 🙂