fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Comfort food, Gryderetter & Supper  /  03/10/2019

Halloumi Stroganoff

Halloumi-stroganoff

Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften på denne halloumi stroganoff – en barndomsklassiker i nye klæder! Tror det her kan blive den helt store familiefavorit. Halloumien bliver blød og lækker i sovsen og flødesovs og ris er der aldrig nogen, der har fortrudt at lave til aftensmad. Nu hvor efteråret rigtig er ankommet, har vi brug for lidt flødesovs, am I right?

Du kan spise halloumi stroganoff, som den er med ris eller kartoffelmos, eller du kan servere lidt grønt til. En frisk grøn salat, lidt blancherede grønne bønner eller stegt broccoli med et squeeze citronsaft går godt til den cremede stroganoff.

Psst.. Har du købt min bog?

Denne opskrift er med i min første kogebog "Vegetarisk i aften?" sammen med over 50 andre smagfulde og nemme vegetariske opskrifter.

Køb den her

Halloumi Stroganoff

30-45 min / 4 portioner

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 1-2 spsk neutral olie
  • 250 g markchampignon
  • 1 spsk smør
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk tomatpuré
  • 1,5 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk estragon, tørret
  • 1 spsk konc. grøntsagsfond
  • 3 dl vand
  • 2,5 dl fløde
  • 400 g halloumi
  • 1-1,5 tsk dijonsennep
Tilbehør
  • 3 dl fuldkornsris
  • Bredbladet persille
  • Stegt broccoli eller grønne bønner

Sådan gør du

Sæt fuldkornsris over efter anvisningerne på pakken.

Skær løget i strimler. Steg ved lav varme i rigeligt olie med et drys salt i en mellemstor gryde.

Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Steg svampene ved høj varme på en pande med et drys salt, til al væden er fordampet. Tilsæt en klat smør, og steg videre, til svampene er smukt gyldne. Imens hakkes hvidløget fint.

Tilsæt hvidløg og champignon til løgene sammen med tomatpuré, og lad stege et par minutter. Tilsæt mere olie, hvis det behøves.

Tilsæt æblecidereddiken og estragon. Lad eddiken koge godt igennem. Tilsæt vand og konc. grøntsagsfond. Lad koge op og simre i et par minutter. Tilsæt så fløden og 1 tsk sennep.

Lad sovsen simre forsigtigt uden låg. Hvis den koger for meget ind, kan du altid sætte låg på eller tilsætte lidt mere vand.

Skær halloumien i 1 cm strimler på den korte led. Steg stykkerne gyldne ved middel varme. Hvis du føler, de sætter sig fast på panden, så prøv at lade dem stege lidt længere, før du vender dem. De er nemmere at vende, når de har stegeskorpe.

Når halloumien er gyldenbrun, tilsættes den til sovsen. Smag til med salt, peber og eventuelt mere eddike og sennep efter behov og smag.

Steg lidt sprødstegt grønt til som en kontrast til fløden. Server med ris og finthakket persille.

194 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

One pot mac and cheese

 

Beluga Bolognese

 

Indlægsnavigation

Tacos med bønner – fajitas style
Vegetariske opskrifter med svampe

12 comments

  • Anne
    27/09/2022

    Ser lækkert ud, glæder mig til at prøve at lave den – hvornår skal sennep’en i?
    Kh Anne

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      28/09/2022

      Det var vist lidt utydeligt, ja! Jeg har opdateret opskriften nu, ville komme den i sammen med fløden. 🙂 Kh Camilla

      Reply
  • Helle
    05/04/2022

    Har du en ide til, hvad man kan erstatte svampene med? Det er der desværre ingen der spiser herhjemme.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      07/04/2022

      I princippet kan du udelade dem, men du kan også komme andre grøntsager som broccoli, fennikel, blomkål eller lignende i for mere fylde. Eller linser/bønner.

      Reply
  • amanda
    20/09/2021

    Skal fonden tilsættes koncentreret eller blandes op med vand? jeg blev forvirret af parenteserne 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      20/09/2021

      Koncentreret! 🙂 Ikke noget vand. Det er bare hvis man nu har en anden slags fond, end den jeg bruger.

      Reply
  • Kathrine
    14/06/2021

    Den her ret er noget af det bedste, jeg nogensinde har smagt.
    Nu har jeg så fået en baby med mælkeallergi, så vil høre, om du har erfaring med en vegansk version? Kan aubergine, tofu (seitan?) eller andet erstatte haloumien nogenlunde fornuftigt?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      15/06/2021

      Fantastisk! Og så lidt mindre fantastisk med den mælkeallergi. I min bog foreslår jeg at man kan erstatte halloumien med stegte østershatte! Der tror jeg faktisk, du får den bedste konsistens. Ellers har jeg også lavet den med både bønner og kogte linser, og det er også lækkert, omend det er noget lidt andet. Seitan kan sikkert også noget, hvis du ikke er til svampe. Men østershatte er ikke så kraftige i deres svampesmag.

      Reply
  • Ann
    15/01/2021

    Hej, hvilken slags fløde bruger du?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      15/01/2021

      Jeg bruger helt almindelig 38 % piskefløde, men du kan også bruge havrefløde eller madlavningsfløde, hvis du foretrækker det.

      Reply
  • A
    12/11/2019

    Bruges der frisk eller tørret estragon?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      13/11/2019

      Hej! Du kan bruge begge dele, jeg brugte tørret her. 🙂 Hvis du bruger frisk ville jeg nok bruge omkring 1 spsk. Vh Camilla

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR