Tacos med bønner er en ægte go-to for mig, når jeg ikke lige ved hvad jeg skal lave til aftensmad. Man kan krydre bønnerne på mange forskellige måder, her er det en slags fajitas-krydderiblanding, men freestyle endelig. Du kan helt selv vælge, hvilke grøntsager du kommer i, tacos er generelt gode til lige at komme af med den sidste rest kål eller en trist peberfrugt fra køleskabet.
Du kan holde dem veganske som her, eller du kan bruge creme fraiche eller ost som ekstra tilbehør, hvis du har lyst. Sidstnævnte findes selvfølgelig også i veganske varianter. Jeg havde også lidt Sriracha på, det glemte jeg at skrive i opskriften. Og så går du ikke galt i byen med lidt syltede rødløg.
Ingredienser
15-30 min / 2 portioner
- 1 lille løg
- 1 stort fed hvidløg
- 1 dåse sorte bønner (240g)
- 1 spsk tomatpuré
- 1 dl vand + 2 tsk konc. grøntsagsfond
- 1 tsk paprika
- 2 tsk korianderfrø
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
Guacamole:
- 2 avokado
- 1 lille fed hvidløg
- limesaft
- salt
Desuden:
- Valgfrie grøntsager
- Tortillabrød
- Majschips
- Lime
- Frisk koriander
- Sriracha eller anden chili
Sådan gør du
Hak løget superfint og steg langsomt i neutral olie. Lav imens din guacamole.
Når de stegte løg er bløde og gyldne tilsættes hvidløg og bønner og steger med et minuts tid. Tilsæt krydderier, vand og fond. Lad simre forsigtigt under låg i 5-10 minutter. Mos så bønnerne let og smag til med salt og evt. peber. Tilsæt mere vand, hvis det behøves, og afslut evt med et godt skvæt olivenolie.
Forbered dine udvalgte grøntsager som du kan lide dem. Jeg stegte peberfrugt hårdt og skar en lilla gulerod i tynde skiver og en agurk i mindre stykker.
Server det hele med lune tortillabrød, majschips, koriander og en limeskive på siden.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.