fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Brød & Wraps, Comfort food  /  19/09/2019

Grilled cheese med svampe

grilled-cheese

Det første jeg lavede med vores vilde svampehøst fra weekenden var grilled cheese med svampe . Nemt og SÅ comfy. En frisk grøn salat til for en balanceret smagsoplevelse anbefales. Vi spiste foran Terrace House på Netflix, for mad foran tv’et er sgu ret hyggeligt om efteråret.

I er en del som har skrevet, at I er bange for at plukke svampe, fordi I er rædselsslagne for at tage livet af dem, I serverer dem for. Og jeg kan godt forstå frygten, jeg havde den selv, da jeg intet vidste om svampe. Nu hvor jeg ved en del, er jeg slet ikke bange længere. Viden er magt folkens! Køb en svampebog og start med de helt sikre begyndersvampe, som ikke kan forveksles med noget giftigt (højst noget der smager æv). I stort set alle svampebøger er der markeret, hvilke svampe som er helt ufarlige at lede efter. Det er synd at gå glip af en hel verden af lækkerier, når nu der er så meget godt derude.

Du behøver selvfølgelig ikke vilde svampe for at lave grilled cheese med svampe. Brune champignon kan sagtens bruges, bare du steger dem hårdt og længe, så de får godt med farve og kommer af med al deres væde.

Ingredienser

15-30 min / 2 portioner

  • Valgfrie svampe, fire gode håndfulde (her tragtkantareller, karl johan og kantareller, men brun champignon kan sagtens bruges!)
  • En god klat smør
  • 1 spsk hakket timian (valgfrit)
  • 0,25-5 fed hakket hvidløg
  • 4 skiver valgfrit brød (jeg havde købt et manitoba brød fra kvickly)
  • Smagfuld ost (cheddar, gouda, präst etc)
  • Smør

Grøn salat

  • Grøn salat
  • En halv agurk
  • Krydderurter (mynte, persille, basilikum eller lign.)
  • 1 dl A38 eller lignende
  • 0,25-0,5 fed hvidløg
  • Saft og skal fra en halv citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

Rens svampene og steg dem i en stor pande med et drys salt længe til al vandet er kommet ud af svampene. Tilsæt en god klat smør, timian og hvidløg. Steg til svampene er gyldenbrune. Smag til med salt og peber.

Skær fire skiver brød. Læg rigeligt(!) med ost på hver brødskive. Fordel svampene på to af skiverne og læg de to andre skriver ovenpå (brød-ost-svampe-ost-brød).

Smør ydersiden af brødet med smør og læg din grilled cheese med smørsiden ned af på en lav- til middelvarm pande. Smør den øverste yderside med smør. Brug et stort grydelåg til at presse dine grilled cheese ned mod panden. Vend når den er gylden. Den er færdig når osten er smeltet.

Imens laver du en grøn salat ved at rive salaten i mindre stykker, skære en agurk i halvmåner eller lange strimler og grovhakke valgfrie krydderurter. Bland en dressing af yoghurt/A38, hvidløg, citronskal og saft og smag til med salt og peber.

Skær hver grilled cheese over i to halve og server med salaten.

23 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Banh mi med tofu

Syltede svampe

 

Indlægsnavigation

Naturvin i København
Tacos med bønner – fajitas style

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR