fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
Comfort food, Mere end 1 time  /  03/12/2020

Flødekartofler – opskrift på perfekte cremede kartofler

Flødekartofler

Jeg havde haft en intens craving efter flødekartofler i en måneds tid. I ved, perfekt cremede flødekartofler, som ikke er tørre, ikke er for sovsede, men hvor fløden er suget perfekt ind i møre, lækre kartofler. Jeg elsker jo kartofler, det er gammel info. Og måske det her er kartoffelretten over alle?

Hemmeligheden for de perfekte flødekartofler er ratio mellem kartofler og fløde. Kartoflerne skal dækkes ret præcist 75-80% for at slutresultatet bliver helt rigtigt. Og så tager det tid, som med mange gode ting. De passer jo heldigvis sig selv i ovnen størstedelen af tiden, så det gør ikke så meget.

Flødekartofler

Jeg serverede to salater til. En enkel tomatsalat med ramsløgskapers og frisk oregano, samt lynstegte grønne stangbønner (stegt i olie med lidt hvidløg), serveret med et skvæt citronsaft, finthakket saltet citron og friskrevet parmesan på. Mere behøver man ikke efter min mening. På billedet ses halv opskrift af flødekartoflerne, da det bare var André og jeg.

Jeg er stærk modstander af at komme andre grøntsager som f.eks. porre i, men hver sin smag, så hvis det gør dig glad, så kom endelig lidt fintsnittet porre mellem kartoffellagene. Et hvidløgsfed skåret i fine skiver, kan jeg dog godt finde på at tilsætte. Og osten er efter min mening ESSENTIEL, men visse udelader den.

Ingredienser

ca. 2 timer/ 4-6 portioner

  • 1,5 kg kartofler
  • Salt
  • Peber
  • Muskatnød
  • 5-6 dl fløde
  • 100-150 g smagfuld ost (parmesan, gouda, cheddar eller lignende)

Sådan gør du

Sæt ovnen på 175 grader.

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver á 3 mm tykkelse. Dette er nemmest på et mandolinjern, hvis du har sådan et.

Læg kartoflerne i et stort ildfast fad ét lag ad gangen. Efter hvert lag salter du let med fint havsalt. Det første lag får lidt friskkværnet peber, det næste lidt fintrevet muskatnød, osv. Mellem et par af lagene lægger du også et lag ost! Fortsæt til alle kartoflerne er i fadet.

Hæld nu fløde på kartoflerne, til det dækker 75-80%. Ekstremt vigtigt med det rette kartoffel til fløde forhold!

Sæt i ovnen. Efter en time stikker du i kartoflerne med en kødnål for at se, hvor langt de er. Hvis de ikke er møre endnu skrues der op til 200 grader. De sidste 10-15 minutter fordeles revet ost på toppen.

30 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Blomkålslasagne 

 

Halve hasselback, linser og pesto med valnødder og rosiner

 

Indlægsnavigation

Drømme og planer for december 2020
Når der sker det som ikke må ske – butikken er lukket

2 comments

  • Jeppe
    27/09/2022

    Hej, hvis jeg ønsker at lave denne dagen før.
    Vil du så gøre den klar dagen før og sætten den i ovnen på dagen når den skal bruges, eller genvarme den på dagen?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      28/09/2022

      Det er et godt spørgsmål. Jeg tror umiddelbart, at jeg ville lave dem dagen før og så varme dem op på dagen! Måske med lidt folie løst over ved 160-180 grader.

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR