fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
Gryderetter & Supper, Inspiration  /  28/10/2024

Syv opskrifter på vidunderlig nudelsuppe

Min yndlingskategori af supper er klart dem med nudler i. At slurpre nudler fra en lun, gerne stærk og aromatisk fond, er noget af det bedste jeg ved. Det er mad, der kan få selv en grå og mørk dag i november til at føles omsorgsfuld.

Smagsmæssigt befinder vi os i Asien, men kan bevæge os i alle mulige retninger fra Korea til Kina over Thailand til Japan. På den måde er det en kategori af mad, jeg aldrig bliver træt af.

Ligesom med alle andre opskrifter jeg kaster mig over, skal en nudelsuppe selvfølgelig være spækket med smag. Men lige så vigtigt er det, at de er nemme at lave. De fleste nudelsupper, jeg laver tager ikke meget længere end et kvarter – det er for mig en klassisk frokostret, som jeg improviserer ud fra, hvad jeg har i køkkenskabe og køleskab.

Jeg har typisk to forskellige typer nudler herhjemme. Risnudler (i forskellige bredder) samt hvedebaserede nudler, gerne med æg (de har for det meste en bedre tyggemodstand end hvedenudler uden æg). Jeg holder også af de helt tykke udonnudler, men dem har jeg ikke altid på lager, da de er i den dyrere ende. De ville ellers være særligt gode til nudelsuppen med gochujang.

Syv opskrifter på vidunderlig nudelsuppe

Nudelsuppe med gochujang

Gochujang er en af de der smage, hvor det prikker på tungen, når jeg tænker på den. Det er stærkt, så hvis du ikke er til styrke, så vær lidt forsigtig med doseringen.

Til opskriften

Thaisuppe med rød karry

En af mine ældre opskrifter, udgivet helt tilbage i starten af 2019, men det er bare fordi jeg har lavet rød karry et uendeligt antal gange i mit liv. Jeg er opvokset med thailandsk mad, og opskriften her blev en af de helt store favoritter, da den kom ud. Det er kun på tide, at der bliver gjort opmærksom på den igen.

Til opskriften

Nudelsuppe – sichuan edition

Her bevæger vi os mod kinesiske smage med sichuanpeber og crispy chili in oil. Jeg levede af de der tynde kinesiske hvedenudler hele sidste vinter, som jeg købte i grønthandleren på Nørrebrogade ved Stefansgade. De er åndssvagt salte, men koger på 3 minutter og er virkelig gode, så længe man ikke får oversaltet fond og tilbehør.

Til opskriften

Nudelsuppe for ømme halse

Jeg troede først, at denne opskrift var fra sidste år, hvor jeg var syg hele november, men den er åbenbart fra 2022, så måske er det bare tradition at være lagt ned med en eller anden bakterie i årets mest trælse måned.

Det her er en version af den nudelsuppe min mor altid lavede til os, når vi var syge som børn. Det er stadig nudelsuppe, jeg har mest lyst til, når jeg er syg.

Til opskriften

Tom Kha – Thai nudelsuppe

Jeg elsker elsker elsker smagen af Tom Kha. Frisk, let og super aromatisk. Denne her vil jeg lave i løbet af ugen, kan jeg mærke! Og jeg tror endda jeg både har citrongræs og galangal i fryseren.

Til opskriften

En enkel hverdagsvenlig ramen

En af mine mest populære opskrifter gennem tiderne? Også et stort hit hos børnefamilier ved jeg. Og så er den med i Billig mad på dyre tallerkener.

Til opskriften

Nudelsuppe m. hoisin

Et genitræk at komme hoisin i suppe, hvis jeg selv skal sige det. Sødt, varmt krydret, en herlig genvej til en meget tilfredsstillende omgang. Og så med dobbelt-spejlæg på. Perfektion.

Til opskriften

—

Jeg håber, I slipper for de værste sygdomme denne vinter, men nu er i hvert fald forberedte på nudelsuppe-diæten, som hører til vintersygen. <3

26 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Fem opskrifter på risotto

 

10 opskrifter på hurtig vegetarisk aftensmad

 

Indlægsnavigation

Æble- og timiangalette
Madplaner xx Guldregn

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR