fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Gryderetter & Supper, Smæk på krydderierne, Vegansk  /  31/10/2019

Tom Kha – Thai nudelsuppe

Tom Kha Thai Nudelsuppe

Jeg kunne spise denne her tom kha nudelsuppe hver dag for tiden. Det er nok min yndlingssuppe? I hvert fald i kokosmælkkategorien. Den smager aromatisk, rundt og syrligt sødt. Alle de gode smage på én gang! Og med lidt stærke chiliflakes på toppen kan den komme enhver efterårsforkølelse til livs.

Det eneste minus med den er, at den kræver en tur i et asiatisk supermarked, for du kan ikke lave den uden den aromatiske galangal! Den gode nyhed er, at du kan skære galangal’en i skiver og opbevare i fryseren sammen med dine frosne limeblade. De kan altså noget de to! Specielt i kombination. ♡

Jeg har tofu i for ekstra fylde, men det kan sagtens udelades og erstattes af flere grøntsager.

Ingredienser

30 min / 2 portioner

  • 2 håndfulde risnudler 5mm (130 g)
  • 2 cm galangal
  • 1 stængel citrongræs
  • 4 limeblade
  • 1 dåse fuldfed kokosmælk
  • 2-2,5 dl vand
  • 1 spsk konc. grøntsagsfond
  • 1-2 spsk fiskesauce eller fuskesauce
  • 0,5-0,75 spsk rørsukker
  • 0,5 tsk stærke chiliflakes
  • 200 g fast tofu
  • Valgfrie grøntsager, her: 1/3 squash, 0,5 rødløg, 2 blade palmekål og 4 brune champignon
  • 1 lime
  • 1 god håndfuld frisk koriander

Sådan gør du

Læg risnudlerne i blød i et fad med koldt vand.

Skær galangal i skiver á 2-4 mm. Fjern evt de yderste blade af citrongræsset (hvis de er tørre) og giv det en god omgang bank med bagsiden af en kniv. Knus limebladene godt med hænderne, så de går lidt i stykker.

Tilsæt til en mellemstor gryde med kokosmælken. Skyl dåsen med vandet og tilsæt sammen med grøntsagsfond, 1 spsk fiskesauce, 0,5 spsk rørsukker og chiliflakes.

Forbered dine grøntsager. Squash i halvmåner, løg og kål i strimler og svamp i skiver.

Kog suppen op og lad simre forsigtigt i 8-10 min. Imens den simrer skæres tofuen i 1-1,5 cm skiver og steges hårdt på en varm pande i olie til den er gylden. Læg på en stykke køkkenrulle og lad dryppe af.

Tilsæt grøntsagerne og tofuen til suppen, kog op og lad simre videre i 3-4 min. Smag til med limesaft (start med saften fra en halv lime) og mere f*skesauce og sukker efter smag.

Kog imens nudlerne til de er al dente. De koger lidt videre i suppen, så pas på med at overkoge dem.

Server med stærke chili flakes og masser af frisk koriander som topping.

18 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Thaisuppe med rød karry

 

Stegte nudler med gochujang og spejlæg

 

Indlægsnavigation

At koge bønner til perfektion
Grøn salat med radiser, syltede rødløg og ærtedressing

4 comments

  • søren terp
    18/11/2021

    Du kan købe en Tom Kha paste hos din thai købmand som spare dig tid og en del ingredienser.. den giver den helt rigtige smag og kan varmt anbefales. Og da det er min ynglings suppe så laver jeg den tit..

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      18/11/2021

      Det kan man sagtens, jeg synes ikke den giver den helt friske smag som det gør at lave den som her. Men hver sin smag. 🙂

      Reply
  • Tejs
    08/01/2021

    Hej Camilla
    Lækker opskrift!
    Nudlerne lægges i blød i starten, men nævnes ikke igen siden.
    Vh,
    Tejs

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      10/01/2021

      Ah, godt du siger det! Det må jeg lige få rettet til. 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR