Jeg købte gochujang (en koreansk fermenteret chilipasta) i det thailandske supermarked på Istedgade for et par uger siden, og det første jeg brugte det til var en omgang improviserede 🍜 STEGTE NUDLER 🍜. Det blev så godt! Cremet, tilpas stærkt og komplekst i smagen, men super comfy, specielt med spejlægget på toppen! YUM. Anbefaler varmt!
Vi havde en halv fennikel og en halv squash i køleskabet som vi brugte, men du kan bruge lige de grøntsager du har liggende eller godt kan lide. På den måde er det en af de der retter som let kan smækkes sammen af ingredienser jeg i hvert fald altid forsøger at have hjemme.
Ingredienser
30 min / 2 portioner
- 150 g nudler (jeg brugte 5mm risnudler)
- 1 spsk gochujang
- 2 spsk soja
- 1 spsk honning (eller lys sirup)
- 1 spsk black vinegar (eller f.eks. riseddike)
- 2 tsk sesamolie
- 1 fed hvidløg
- Valgfrie grøntsager (vi havde en halv fennikel og en halv squash i køleskabet, men tænk grønne bønner, kål, broccoli, gulerødder etc.)
- 1-2 forårsløg
- 2 æg
Sådan gør du
Læg risnudlerne i blød i koldt vand i 20-30 min.
Bland gochujang, soja, honning, eddike, sesamolie og fintrevet hvidløg sammen.
Skær dine grøntsager ud, gerne i lange strimler som her. Skær forårsløget i fine strimler eller skiver (det lægges til siden og bruges råt som topping).
Steg grøntsagerne ved høj varme i en stor pande med et drys salt, så de får godt med farve. Læg til siden.
Kog nudlerne til de er 90% færdige. Steg imens to spejlæg. Hviden skal være fast og æggeblommen flydende.
Læg nudlerne i den store pande, tilsæt grøntsagerne og sovsen. Rør rundt ved lav varme til nudlerne er helt færdige og sovsen er fordelt. Tilsæt evt nudelkogevand, hvis det bliver tørt. Smag til med soja, sesamolie og eddike.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Min favorit go-to ret når jeg ikke kan finde på noget andet! Og i dovenudgaven kan man lave den uden grøntsager hvis man ikke har noget liggende og ikke gider ud og handle 😉
Det smager også virkelig godt at have en skefuld peanutbutter i sovsen.
Tak for alle dine opskrifter <3