fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
5-15 min, Gryderetter & Supper, Smæk på krydderierne  /  15/11/2022

Nudelsuppe for ømme halse

nudelsuppe-for-omme-halse

Jeg havde ondt halsen hele sidste uge, og den eneste ægte lindring for mig er at spise nudelsuppe med masser af smag (og masser af nudler, kom til at øse lidt for mange nudler op i tallerkenen, og var for svag til at rette op, inden jeg tog billedet. Sue me 😅).

Min mor lavede altid nudelsuppe til os som børn, når vi var syge. Helst hjemmekogt hønsekødssuppe, men hvis energien ikke var til det, blev det med de der små kødboller fra frost (har stadig en stor kærlighed til dem). Ægnudler som base, varm suppe på, og så spiste vi suppen som i Thailand med fiskesauce, hvidløg, lime og chili, som man selv kunne dosere ved bordet. Friskklippet purløg på toppen (elsker stadig purløg på suppe!). Så enkelt og så godt.

Det fede med denne her type suppe er, at det faktisk ikke kan gå helt galt. I dag blev den mega fusionsasiatisk, fordi jeg egentlig lavede den med østasiatiske smage som galangal og limeblade, men midt i spisningen fik jeg lyst til Lao Gan Ma’s chili olie, som er mere kinesisk i profilen, og smækkede en masse af den i. Det smagte stadig overdrevet godt.

Derhvorjegkommerfra‘s chiliolie havde været perfektion her, men den er vi desværre løbet tør for. Skal have lavet en ny batch!

Nudelsuppe for ømme halse

15 min / 1 portion

Ingredienser

Suppebase
  • 5 dl grøntsagsfond
  • 3 skiver ingefær eller galangal
  • 1 fed hvidløg, finthakket, i skiver eller revet
  • 2 limeblade (kan udelades)
Smag til med
  • Fiskesauce, fuskesauce, miso eller soja
  • Limesaft fra ca. 0,25-0,5 lime
  • En anelse lys sirup eller sukker
  • Evt. lidt sesamolie
Fyld
  • Grøntsager efter frit valg, her: En god håndfuld fintsnittet hvidkål og 3 stangbønner
    Kunne også have været alle slags kål, gulerødder, ærter fra fryseren, you name it
  • En portion nudler, her kinesiske hvedenudler, men kunne også have været ægnudler eller risnudler
Toppings
  • Frisk koriander
  • Finthakket forårsløg eller purløg
  • Ristede løg
  • Chili flakes eller chili olie

Sådan gør du

Kog fonden op med ingefær/galangal, hvidløg og limeblade. Lad simre i fem minutter.

Snit imens dine udvalgte fyldgrøntsager fint og skyl og hak koriander og løg til topping.

Smag suppen til med salt, surt, sødt og fedt. Der skal være en god balance mellem de forskellige smage, og du kan altid sætte de forskellige smagsgivere ind på bordet og justere dér.

Kog nudlerne direkte i suppen, til de er møre, men stadig har en smule bid. De kommer til at koge videre i suppen. Grøntsagerne simres også bare i suppen, til de er sprødmøre. Hvornår de skal i kommer lidt an på kogetiden på nudlerne og hvilke grøntsager, der bruges. Det fintsnittede hvidkål og bønnerne kom jeg i sammen med nudlerne, der havde en kogetid på 3 minutter.

Toppings på og så er det bare at slurpe nudelsuppe i dig!

51 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Thaisuppe med rød karry

 

Vegetarisk bouillabaisse

 

Indlægsnavigation

Vores bryllup
Nudelsuppe – sichuan edition

4 comments

  • Helle
    05/03/2024

    Hakker du ingefær og hvidløg eller tages det fra inden servering?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      05/03/2024

      Hvidløget spiser jeg bare, ingefærskiverne piller jeg fra undervejs, mens jeg spiser suppen. 🙂

      Reply
  • Katrine
    15/11/2022

    Hvornår kommer du grøntsagerne i? 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      17/11/2022

      Hej! Ja, det havde jeg ikke lige fået skrevet på, måske fordi det afhænger lidt af nudeltypen og de valgte grøntsager, men jeg har prøvet at beskrive det, så godt jeg kunne. 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR