fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
Inspiration, Vegetariske bøffer & deller  /  15/06/2019

Vegetarisk på grillen

grillede-portobello-1

Jeg afslutter ugens grilltema med et opsamlingsindlæg med mine bedste opskrifter og inspiration til vegetarisk på grillen i sommer! På den måde er det bare at bogmærke indlægget her og scrolle det igennem, når inspirationen mangler i løbet af sommeren.

Der er både idéer til vegetariske bøffer på grillen og grøntsagsretter som kan tilberedes på grillen. Jeg inkluderer links til opskrifterne fra ugen der er gået, samt lidt andre opskrifter fra Vegetarisk Hverdag, og så har jeg samlet inspiration fra nogle af mine bedste inspirationskilder på internettet. Det bliver langt, men godt!

Vegetariske bøffer på grillen

Halloumi – vegetarens sommerredning!

Halloumi er min all time favourite number ONE ting, når det kommer til at grille vegetarisk. Den er virkelig redningen i sammenkomster, hvor de andre griller kød, for det er en af de vegetariske grillting, hvor man får en “uuh, hvad er det”-reaktion. Og let’s be honest, det vil man jo gerne have, så man ikke føler sig alt for udenfor. Hvis du ikke har prøvet halloumi endnu, så er det en cypriotisk ost, der kan steges eller grilles. Den bliver sprød uden på og blød inden i (men stadig fast), når den steges, og den smager salt og utroligt godt.

Jeg vender den bare i olie og lægger den på grillen. Hemmeligheden er at lade den ligge til den har fået godt med farve, ellers kan den godt finde på at klistre sig fast på grillen. Så bare hav tålmodighed og eventuelt en god spartel ved hånden.

Jeg kan godt lide den au naturel, men du kan sagtens blande krydderier eller chili flakes i den olie, du vender den i, hvis du har lyst. Den er god i en burger, en wrap og som du ville spise en grillet pølse eller bøf.

På billedet ses min grillede salat med perlespelt, halloumi og syrlig urtedressing, som er fantastisk god. Du kan også lave min halloumiburger med tartarsauce på grillen (bare drop paneringen).

 

Grillede portobellosvampe

Grillede portobello er en vegetarisk klassiker, og griller du dem længe og hårdt, så al vandet kommer ud af svampen, er det en rigtig tilfredsstillende umami-oplevelse. Lav dem med urtesmør som her, eller smid en god skive ost på og brug den som bøf i en burger.

 

Billedekilde: The Guardian

Ottolenghi – fyldte squash

En af mine livretter som barn var, når min mor lavede fyldte squash på grillen. Hun lavede dem med svinekød, men for en måneds tid siden, fik jeg en vegetarisk version hos nogle venner, som lige så godt kunne komme på grillen. Opskriften var fra Ottolenghi’s nye bog Simple, og smagte virkelig godt. Tror det er denne her hos the Guardian og der er også et par andre fyldte grøntsager til inspiration!

 

Billedekilde: Bon appetit

Bon appetit – grilled cauliflower steaks

Bon appetit er sådan en fantastisk kilde til inspiration og selvfølgelig har de også inspiration til grillen! Her grillede blomkåls”bøffer” med koriander, lime og koreanske gochugaru chili flakes. NOM.

 

Billedekilde: Bon appetit

Bon appetit – grilled veggie burgers

Denne burger ser så god ud! Og kommer helt sikkert på min liste over ting, jeg gerne vil grille i sommer. Den ser desuden ret nem ud og kan laves vegansk!

 

Billedekilde: Bon appetit

Bon appetit – grilled tofu with chimichurri

Se! Jeg er ikke den eneste som elsker chimichurri til grill. Er sikker på det er drønlækkert på tofu som her. Bare husk at købe god extra firm tofu i et asiatisk supermarked. Jeg har indtil nu ikke lykkedes med at købe god tofu andetsteds.

 

Grøntsager på grillen


Billedekilde: The Guardian

Ottolenghi – forskellige grillede grøntsagsretter

Jeg har lyst til at lave alle retterne i denne samling af opskrifter fra Ottolenghi på The Guardians site. Ser så godt ud! Der er blandt andet en opskrift på en salat med grillet agurk, og jeg ELSKER grillet agurk. Man tror ikke, man kan grille agurk, men det kan man! Prøv det.

 

Grillede majskolber med parmesan

En opskrift fra grillugen her på Vegetarisk Hverdag, som man aldrig bliver træt af. Grillede majskolber ♡

 

Billedekilde: Bon appetit

Bon appetit – Grilled Summer Squash and Red Onion with Feta

Jeg siger ikke nej til til en grillet salat med fetaost. Marinaden til disse grillede squash lyder himmelsk god.

 

Billedekilde: Bon appetit

Bon appetit – Grilled Carrots with Avocado and Mint

Grillede gulerødder og avokado med mynte, spidskommen, ingefær og chili. Don’t mind if I do!

 

Billedekilde: Bon appetit

Bon appetit – Grilled Eggplant and Lemons with Garlic Labneh

Labneh er en ny opdagelse for mig. Det er en drænet græsk yoghurt, som minder om en blanding mellem cream cheese og græsk yoghurt. Meget lækkert til grøntsager og fladbrød! Tror nu også sagtens, du kan bruge en god, tyk græsk yoghurt til denne opskrift med aubergine og citron. Ellers er det nemt at lave labneh selv, der er masser af opskrifter på www, det er kun en google-søgning væk.

 

Grillet salat med fennikel, radise, agurk & kapers

Hvis du ikke har prøvet at grille radiser, synes jeg under alle omstændigheder, du skal prøve det! De beholder sin sprødhed, men får mere sødme og en mere kompleks smagsprofil. Perfekt til en salat som her, eller hele som snacks med en yoghurt- eller tahindip. Nom!

 

Billedekilde: Bon appetit

Bon appetit – Grilled Fattoush with Halloumi and Eggplant

Sidst men ikke mindst vil jeg gerne sætte tænderne i denne salat med grillet halloumi og aubergine i løbet af sommeren. Med smagfulde sommertomater og en dressing med pistacienødder. Åååååh…

 

Dessert på grillen

Når nu der er gang i grillen, synes jeg kun det er passende også at tilberede desserten over kullene.

Grillede ferskner med timian

I går lagde jeg denne opskrift op, og det er en af mine yndlingsdesserter. Timianen og fersknerne i kombination er ret himmelsk. Og med lidt koldskål, vaniljeis eller mascarpone til går man mæt og glad i seng efter en skøn middag.

 

Billedekilde: The Kitchn (Matt Russel)

Anna Jones – Caramelized Grilled Pineapple with Vanilla Ice Cream

Jeg har for nyligt opdaget Anna Jones og har lige modtaget en af hendes kogebøger med posten. Glæder mig til at bladre i den for hun har en lignende tilgang til den vegetariske madlavning som mig. Enkelt, godt og smukt. Grillet ananas med honning og vaniljeis, siger jeg ikke nej tak til! Jeg ville nok drysse lidt frisk sød mynte på, hvis det var mig.

 

Håber I føler jer inspirerede!

Jeg synes grillsæsonen kan være den sværeste at holde vegetarisk, men jeg håber, I får lyst til at prøve at grille lidt flere grøntsager og vegetariske bøffer denne sæson. Der skal selvfølgelig også være plads i livet til en helt klassisk grillpølle, hvis man er til det, men der har aldrig været noget galt med at prøve noget nyt.

Nyd weekenden derude!

 

36 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Grillet salat med perlespelt, halloumi og syrlig urtedressing

Stegt kål – tilbehør til hvad som helst

 

Indlægsnavigation

Grillede ferskner med timian
Vis mig dit køleskab

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR