Når nu grillen er i gang hvorfor så lave den klassiske grønne salat med agurk og tomat til, når man også kan grille salaten? Her er altså et bud på en grillet salat med fennikel og radise. Den er stadig meget frisk, for du griller bare overfladen af grøntsagerne for ekstra smag, mens de stadig er rå inden i. Og så serveres hele herligheden med en syrlig frisk dressing og rå agurker.
Ingredienser
30 min / 4 portioner
- 1 fennikel
- 1 bundt radiser
- 3-4 spsk kapers + 2 spsk lage
- En halv agurk
Dressing:
- Saft fra 0,5-1 citron
- Samme mængde olivenolie
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- Evt. dild (valgfrit)
Sådan gør du
Skær fennikellen i to halve. Lad den få godt med farve ved høj varme på grillen, men sørg for den stadig er rå inden i. Samme princip med radiserne. Dette kan du også gøre på en pande, hvis du ikke har en grill.
Skær fennikel og radiser i tynde skiver.
Skær agurken i skiver og hak kapersen groft.
Bland kaperslage, citronsaft, olie, salt og peber. Det må gerne være lidt for salt og syrligt.
Bland alle ingredienserne og smag til med mere salt og citron, hvis det behøves.
En frisk krydderurt som dild kan også tilsættes.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.