Grillede majskolber er måske min yndlings-grillting? Jeg elsker desuden at blære mig med mine majsspisningsskills, er virkelig god til at spise majs, haha. Uden at få majs i tænderne og med en helt ren kolbe til sidst. Burde sgu få en slags pris.
Det var først for et par år siden, at jeg prøvede at spise majs med parmesan, og det er altså en rimelig overlegen kombination. Her er kolberne desuden også serveret med urtesmør og stærke chili flakes. Men der er virkelig ikke noget galt med at spise majsen helt klassisk med salt og smør (eller olivenolie eller chimichurri for veganerne derude).
Ingredienser
15-30 min
- Majskolber
- Smør
- Urter (persille, koriander, timian, oregano)
- Salt
- Parmesan
- Chiliflakes
Sådan gør du
Læg majskolberne med skallen på i en skål med vand 30 min inden du skal grille, så de er godt våde.
Læg på grillen og vend løbende, så der ikke går ild i majsen. 🙂
Når skallen er godt brændt efter 10-20 minutter plejer majsene at være færdige. Tag dem af grillen, lad dem køle af et øjeblik og fjern så skallen.
Skal de have lidt mere kan du godt lægge majsen direkte på grillen og give majskornene farve, det er også lækkert.
Server med urtesmør (bland smør med masser af urter og lidt ekstra salt) eller bare alm. smør.
Et drys chiliflakes og revet parmesan på bliver du ikke ked af.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.