En dejlig nem bradepanderet med ovnbagte kartofler & blomkål, friske beder og syltede rødløg og svampe (eller pickles efter eget valg). Kræver minimal indsats og serveres med ikke mindre end to saucer. En stærk srirachadressing og en cremet hummus (man kan aldrig få for meget sovs).
Opskriften på perfekt fløjlsblød hummus finder du her.
Ingredienser
45 min – 2 portioner
- 300-400 g kartofler
- ⅓-½ blomkålshoved (alt efter str.)
- Olivenolie
- 1 polkabede/gulbede/rødbede
- Pickles (Her: syltede rødløg & svampe)
- Persille
Srirachadressing
- 1 dl yoghurt + 1 spsk mayo (kan erstattes med veganske alternativer)
- Sriracha efter smag (den skal have bid)
- 0,5-1 tsk sirup
- Salt & peber
Sådan gør du
Sæt ovnen på 250 grader. Skær kartoflerne i både, og giv dem olie og salt. Sørg for at olien er fordelt på hele overfladen. Bag i 20 min.
Skær blomkålen i hele eller halve buketter alt efter størrelse, giv olie, salt og peber. Igen, fordel olien på hele overfladen af blomkålen, så får de mere farve.
Tag kartoflerne ud, vend dem rundt og fordel blomkålen på bagepladen. Sæt ovnen på varmluft og bag blomkålen sammen med kartoflerne de sidste ca. 15 min, til de har fået farve.
Bland dressingen og skær polkabeden i tynde skiver på mandolinjern eller i hånden. Fordel over kartoflerne og blomkålen sammen med dine udvalgte pickles og lidt hakket persille.
Server med en skål hummus og srirachadressingen!