fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Plademad  /  20/01/2025

Kikærtedeller med feta & ovnbagte rodfrugter

kikærtedeller-rodfrugter

Det er ubarmhjertige tider for en opskriftsudvikler. Overvejer om jeg kan finde min gamle lampe og sætte den op i kælderen, så jeg kan tage billeder af aftensmaden, selv når det er bælgmørkt ude. Men man kan mærke det lysner lidt, kan man ikke? Der er 54 minutters mere lys end for en måned siden, meddeler Dagens længde – mit mest besøgte site på denne tid af året.

Det var selvfølgelig slet ikke dagslys det skulle handle om, men en craving jeg har haft på det sidste efter ovn-rodfrugter, deller og sovs. Og til frokost i sidste uge, fik jeg banket denne her ret sammen, og den skal I ikke snydes for.

kikærtedeller-rodfrugter

Dellerne kan du variere efter smag, jeg tror sagtens, man kan erstatte kikærter med limabønner for eksempel, og jeg brugte quinoa, men bulgur ville også være oplagt. Osten kan også skiftes ud – vegetariske deller er i virkeligheden meget fleksible.

Håber det er en ret, der muntrer op på spisebordene derude gennem resten af januar. Jeg får i hvert fald lyst til at lave den igen, nu hvor jeg skriver om den.

Kikærtedeller med feta & ovnbagte rodfrugter

45 min / 4 portioner

Ingredienser

Kikærtedeller
  • 1 dl quinoa eller bulgur
  • 2 dl vand (eller efter anvisningerne på pakken)
  • 2 tsk fond
  • 1 løg
  • 1 dåse kikærter (240 g drænede)
  • 1 stort æg
  • 2 dl havregryn, finvalsede
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 knsp røget paprika
  • 100 g smuldret fetaost
  • ca. 1 tsk salt (måske lidt mindre)
  • Godt med peber
Rodfrugter
  • 800 g kartofler
  • 500 g rødbeder
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber
Yoghurtsovs
  • 2,5 dl yoghurt, ymer eller lign.
  • 0,5 dl mayonnaisse
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk lys sirup
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 0,5-1 tsk dijonsennep (kan udelades)
  • Godt med sort peber
Servering
  • Friske krydderurter som persille og dild

Sådan gør du

Sæt ovnen på 225 grader varmluft.

Kikærtedeller, trin 1

Sæt quinoa/bulgur til at koge med vand og fond efter anvisningerne på pakken. Dette kan med fordel gøres dagen inden for at spare tid.

Rodfrugter, trin 1

Skyl kartofler og rødbeder og skær i mindre tern. Fordel på en bageplade med kartofler i den ene side og rødbeder i den anden side (du kan også blande, så bliver det hele bare mere rødbedefarvet). Fordel olie og salt jævnt. Sæt i ovnen i 20 minutter.

Kikærtedeller, trin 2

Hak løg og kikærter fint (det kan med fordel gøres i en food processor med ægget, hakker det bare til mos). Bland sammen med resterende ingredienser og lad stå i 10-20 minutter.

Rodfrugter, trin 2

Når der er gået 20 min, rodes der rundt i rodfrugterne og de får 15-20 minutters tid til. De skal være godt gyldenbrune.

Kikærtedeller, trin 3

Forbered en bageplade med bagepapir og hæld en god klat olie i et af hjørnerne. Check konsistensen på farsen, er den til at forme, eller trænger den til lidt ekstra havregryn?

Form deller af farsen og vend dem i olien, så der kommer olie på begge sider (du kan også pensle dellerne med olie, hvis du synes det er nemmere). Fordel på bagepladen. Når pladen er fyldt sættes den i ovnen. Skru ned til 200 grader varmluft og giv dellerne ca. 10-15 minutter, til de er gyldenbrune og sprøde. Vend evt. undervejs.

Tip! Du skal også være velkommen til at stege dellerne på panden, jeg prøvede begge dele og foretrak faktisk ovnen i det her tilfælde. Prøvede også at vende nogle af pandedellerne i raps for ekstra lækkerhed, men det har jeg udeladt fra opskriften her, for det gav ikke helt så meget, som jeg håbede.

Yoghurtsovs

Bland alle ingredienserne sammen og smag til. Kom evt på en dressingflaske, så er det nemmere (og sjovere) at dosere ved bordet.

Server med krydderurter efter eget valg.

34 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Halloumideller m. myntedressing –  vegetariske frikadeller

 

Squashdeller – græske Kolokithokeftedes

 

Indlægsnavigation

Årets buketter og blomster – skærehaven 2024
To telefoner

2 comments

  • Charlotte
    08/03/2025

    Hej Camilla, kan dellerne fryses ?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      25/03/2025

      Ja, det kan de sagtens. 🙂 Kh Camilla

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR