Der er gået majs i den her på Vegetarisk Hverdag. På Falster kører vi forbi en lokal gård med gårdsalg, og de har på det seneste haft tilbud på 5 (fantastiske!!) majskolber for 20 kr. Det er en smuk ting. Så vi har altså spist virkelig meget majs i vores familie den sidste tid, og det gør mig absolut intet. Her i weekenden er vi i huset sydpå, og lur mig om vi ikke får købt nye forsyninger.
Så dagens opskrift er altså på butterdejspakker med majs og ost! Fortæl mig noget mere comfy end butterdej? Hvis nu vi ignorerer det faktum, at det ikke er muligt at opstøve butterdej, som faktisk er lavet på smør, i de danske supermarkeder (hvad sker der for det?!), så har jeg intet negativt at sige om produktet. Altså dej, som man bare kan skære ud og fylde med noget lækkert for så at smide det i ovnen, så det bliver sprødt (men stadig chewy), burde være en menneskeret.
Penslet med æg og med lidt nigellafrø og flagesalt på, ser det bare virkelig prof ud, ikke? Tomatsalaten, som vi serverede til, er lavet på vores første helt egne tomater fra Falster. GLÆDEN. Det er gået meget blandet med køkkenhaven i år, men tomathøsten er jeg sgu stolt af.
Butterdejspakker med majs & ost
45 min / 4 portioner
Ingredienser
Fyld
- 2 mellemstore løg
- 1 spsk olie til stegning
- 2 majskolber eller 300 g frossen majs
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk sort peber
- 2 fed hvidløg
- 0,5 – 1 tsk chiliflakes
- 200 g smagfuld ost (f.eks. modnet cheddar, gruyere eller lagret havarti)
- 100 g cream cheese
- 2 spsk frisk oregano, finthakket
- 2 æg
Desuden
- 2 pakker butterdej
- Flagesalt
- Nigellafrø eller sesamfrø
- Tomatsalat eller anden frisk salat som tilbehør.
Sådan gør du
Sæt ovnen på 200 grader alm. ovn. Sæt en stegepande over på høj varme.
Pil løget og skær i tynde-ish skiver. Tilsæt til den nu brandvarme stegepande med olie. Steg til det får godt med farve, det gør ikke noget, hvis det branker visse steder. Rør rundt jævnligt.
Pil imens majsene, skær over i halve og skær så kernerne af.
Løgene skulle gerne have fået god farve nu. Tilsæt majsene til panden (bruger du frosne majs, tilsætter du dem bare direkte fra pakken). Tilsæt salt, peber og evt. mere olie og lad stege sammen et par minutter.
Hak imens hvidløg fint og tilsæt sammen med chiliflakes. Skru ned for varmen på panden og steg med et minuts tid. Kom det hele i en stor skål og lad køle lidt ned.
I en mindre skål eller kop piskes de 2 æg sammen med en gaffel.
Riv osten groft og tilsæt til de stegte grøntsager, sammen med cream cheese, finthakket oregano og 75 % af æggemassen (gem ca. 2 spsk til at pensle med). Bland godt sammen.
Rul en butterdejsrulle ud og skær den i 8 rektangler ud. Kom 2 spsk majsfyld i midten af hver rektangel, fold sammen og brug en gaffel til at forsegle kanten. Pensl med pisket æg og drys en smule flagesalt og nigellafrø på, inden du bager dem i 15 minutter. Gentag med den næste butterdejsrulle.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hej Camilla. Jeg har vild lyst til at lave dem her til min fødselsdagsfrokost på lørdag – men jeg skal også bage foccacia og pizza på dagen. (Man er vel en baking bitch).
SÅ hvis jeg nu gerne ville lave dem her i forvejen, ville du så fryse dem ned og lune dem i ovn på dagen eller ‘blot’ opbevare dem på køl et par dage og lune dem derfra? Har du en fornemmelse for, hvad der vil holde dem lækrest?
Tak for gode opskrifter!
Hej Anne-Cathrine, Undskyld jeg ikke fik svaret i tide! Skulle lige flytte. 🙂 Håber du fik det løst! Og hvis andre har brug for svaret: jeg ville nok tage dem ud, hvor de stadig er lyse og lidt underbagte, men dog puffet op, lade dem køle ned, fryse dem ned, og så varme dem på dagen. Kh Camilla
Det ser altsammen lækkert ud, men så vidt jeg kan se,er det meget animalsk fedtholdigt. Hvor sundt kan det være?
Det må man vel selv afgøre. Nok ikke sundt at spise hver dag, men i en varieret kost helt sundt i min bog. Jeg foretrækker ikke at dele mad ind i kategorier af sund/usund, men derimod tænke i variation, i at spise alle farverne løbende, at spise efter, hvad jeg har lyst til. Mvh Camilla