fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Comfort food, Gryderetter & Supper  /  11/09/2023

Majsotto med forårsløg & grillet citron

risotto-majsotto

Jeg har advaret om, at der blev lidt majstema her på bloggen den næste tid, og her kommer næste opskrift i rækken. En majsotto! Majs i risotto lyder muligvis lidt 90er agtigt, men stay with me! Det kan virkelig noget. Specielt med en masse ost. Og den grillede citron løfter hele arrangementet og gør det lækkert og friskt.

Risottoen her bliver desuden lavet I OVNEN! En ny metode hjemme hos os, som blev til under arbejdet med Den dovne vegetar. Kapitlet “Hverdagens helte” i bogen indeholder grundopskriften på risotto i ovn, og det er virkelig en fool proof måde at lave risotto på.

Hvis du vil have mere risottoinspiration, har jeg samlet lidt forskellige opskrifter mit indlæg om risotto.

risotto-majs

Majsotto med forårsløg & grillet citron

45 min / 4-6 portioner

Ingredienser

  • 10 dl vand + 1 spsk salt
  • 2 spsk smør
  • 1,5 dl hvidvin (kan udelades)
  • 1 bundt forårsløg
  • 1-2 hvidløgsfed
  • 2 majskolber (eller 300 g frosne majs)
  • 4 dl risottoris (eller perlebyg)
  • Skal og saft fra en halv grillet citron
  • 100 g cheddar (eller anden smagfuld ost)
  • 2 spsk smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.

Kog vand, salt, 2 spsk smør og hvidvin op i en mellemstor gryde.

Hak imens de grønne toppe på forårsløgene i fine strimler og gem til senere. Hak det hvide af forårsløgene samt hvidløg fint. Skær majsene fra kolben. Mål risene af.

Når vandet koger tilsættes forårsløg, hvidløg, ris og halvdelen af majsene. Bland godt sammen. Dæk gryden til med sølvpapir og låg. Bag i ovnen i 35 minutter.

Steg imens resterende majs hårdt på en pande i lidt neutral olie med et drys salt.

Riv skallen af citronen og sæt til side. Skær citronen over og steg skæresiden på panden, til den er godt karamelliseret.

Når risottoen er færdig i ovnen, tilsættes de stegte majs, 2 spsk smør, groftrevet cheddar og citronskallen. Bland sammen og smag til med saft fra den grillede citron, godt med friskkværnet peber (et must!) og afslut med forårsløg på toppen.

49 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Ærterisotto

 

Svamperisotto

 

Indlægsnavigation

Butterdejspakker med majs & ost
En (næsten for) nem tomatsovs

5 comments

  • Mikael
    28/09/2023

    Skal de stegte majs, 2 spsk smør, groftrevet cheddar og citron skallen blandes inn i risotto på slutten, eller legges på toppen?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      30/09/2023

      De skal blandes ind i risottoen. 🙂 Skriver det lige tydeligere i opskriften også. Kh Camilla

      Reply
  • Ida
    16/09/2023

    Hvorfor er det nødvendigt med både stanniol og låg?

    Reply
    • Julie
      11/09/2024

      Jeg drømmer også om et svar på dette 🙂

      Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      12/09/2024

      Staniolen lukker helt til, så der ikke kan komme noget damp ud. 🙂 Men altså du kan nok godt slippe afsted med kun at bruge låg, det kan bare være der skal mere væske til. Man har større kontrol når der er helt lukket.

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR