fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, 45-60 min, Brød & Wraps  /  20/05/2022

Galette med asparges & citronricotta

Galette-asparges

Aspargessæsonen er over os og her er én måde at bruge dem på. Sidste år skrev jeg også et lille opsamlingsindlæg med seks opskrifter med asparges, som du kan bruge til inspiration.

En galette er en tærte uden tærteform og uden æggestand. Her er grøntsagerne typisk endnu mere i fokus. I denne version har jeg parret sæsonens grønne asparges med cremet ricotta med citron. Jeg kan anbefale en syrlig salat til, her serverede jeg med tomatsalat med kapers og estragon.

Jeg laver min egen dej her, og det smager ekstra godt, men tager også lidt ekstra tid. Du kan sagtens bruge færdigkøbt tærtedej til denne opskrift, så har du mad på 30 minutter.

Galette-asparges

Ingredienser

45-60 min / 4 portioner

Dej

  • 4 dl ølandshvedemel el. andet fint fuldkornsmel
  • 0,5 tsk fint havsalt
  • 165 g koldt smør
  • 1 spsk æblecidereddike + 2 spsk koldt vand

Citronricotta

  • 250 g ricotta
  • Skal fra 1 citron
  • Saft fra 0,5 citron
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 håndfuld parmesan, fintrevet

Desuden

  • ca. 1,5 bundt asparges
  • Evt. purløg eller finthakket ramsløg til servering

Sådan gør du

Bland mel og salt i en skål og tilsæt koldt smør skåret i små tern. Smuldr smørret sammen med melet med fingrene, til der ikke er flere smørklumper tilbage. Bland eddike og iskoldt vand. Tilsæt til dejen og saml til en rund tyk cirkel. Tilsæt ekstra vand, hvis dejen er for tør at samle.

Sæt dejen i køleskabet. Sæt ovnen på 180 grader.

Bland alle ingredienserne til citronricottaen. 
Skyl asparges og knæk bunden af.

Rul dejen ud til en stor cirkel på bagepapir. Rul så tyndt, som du kan (3-4 mm). Fordel ricottaen på dejen, men hold 4 cm af kanten fri. Fordel asparges over ricottaen. Fold nu kanten af dejen ind over fyldet og pensl med enten en pisket æggeblomme (flottest) eller lidt olivenolie.

Bag i 25-35 minutter, til dejen er gylden. Skru evt op til 200 grader efter 20 minutter.

Server med syrlig salat, f.eks. tomatsalat som her.

20 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Galette med spinat og feta

 

Madtærte med majs og ramsløg

 

Indlægsnavigation

Drømmen om en have
Æggesalat med estragon

1 comments

  • amanda
    26/05/2022

    Hvordan har du mon lavet din tomatsalat?

    Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR