Jeg elsker en god æggesalat. Ikke et ondt ord om den med karry, men æggesalat med estragon er min nye favorit.
Du kan både spise æggesalaten i en sandwich og tage den med på tur, og den er også super på rugbrød. Den holder sig i omkring 5 dage i køleskabet.
Ingredienser
30 min / 4 portioner
Æggesalat
- 5 store æg
- 0,5 dl mayo
- 0,5 tsk dijon
- 2 spsk hakket skalotteløg (cirka et halvt)
- 2 tsk hakket frisk estragon
- Salt & peber
Server med
- Hvidt brød eller rugbrød
- Citronagurk: Skoleagurk (lille agurk), citron, purløg
- Purløg eller ekstra estragon på toppen
Sådan gør du
Kog æggene, til de er lige under hårdkogt. Jeg foretrækker dem næsten lidt smilende. Kogte mine kolde fra køleskabet i 8 min.
Pil æggene (nemmest hvis det ikke er helt friske æg) og hak i mindre stykker, som du foretrækker det. Bland med mayo, dijon, løg, estragon og smag til med salt og peber.
Citronagurk: Lav strimler af en skoleagurk med en kartoffelskræller. Læg i en si med et drys salt, mens du koger æggene. Skyl og tør i køkkenrulle. Vend med godt med citronsaft, lidt citronskal og masser af purløg. Anret i bølger oven på æggesalaten.
Server på brød efter smag med agurk og purløg/estragon på toppen.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.