Halvdelen af de pastaretter, jeg laver, er en eller anden variant på kombinationen olivenolie, chili, citron, parmesan, krydderurt. Det virker HVER GANG. Til frokost den anden dag blev det med squash og valnødder. Efter jeg tog billedet, smed jeg lidt kapers oven på, og det fortrød jeg IKKE.
Husk at udnytte vandet, du koger pastaen i, det er GULD. Vandet bliver nemlig stivelsesholdigt og hjælper lissom med at samle pastaretten til sidst og gør at det ikke bliver tørt. Du skal hellere lave det lige til den våde side med pastavandet, så samler retten sig i den tid det tager at bære den fra køkkenet til spisebordet.
Pastaaa ♡
Ingredienser
15-30 min / 2 portioner
- En god håndfuld valnødder
- 1 squash
- En god håndfuld bredbladet persille
- 2 fed hvidløg
- 3-4 spsk olivenolie
- 1 knsp – 0,25 tsk chili flakes (efter smag)
- 1 citron
Desuden
- 200 g pasta
- Revet parmesan
- Evt. kapers
Sådan gør du
Sæt vand over til pastaen. Knus valnødderne groft og rist på en middelvarm pande under kon-stant omrøring, til de er gyldenbrune. Sæt til side.
Flæk squashen på langs og skær i tynde skiver. Steg ved høj varme i olie med et drys salt, til den er gyldenbrun og mør. Sæt til side.
Sæt pasta over og kog, til den er al dente.
Skyl imens persillen og hak helt fint. Sæt til side.
Pil hvidløgsfedene og steg ved lav til middel varme i godt med olivenolie sammen med chili flakes, til hvidløget er gyldent.
Sluk for varmen og tilsæt den al dente pasta sammen med et skvæt pastavand, squash, persille og skal fra 0,5-1 citron.
Riv godt med parmesan i, giv et skvæt citronsaft og bland. Smag til med ekstra citronsaft, salt og peber. Tilsæt ekstra pastavand efter behov.
Top med valnødder samt evt. kapers og server!
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
(Endnu) en dejlig ret, men kan mængden virkelig passe til 2 personer/portioner? Jeg lavede dobbelt portion til min mand og mig i håbet om at have til 2 dage….. vi spiste det hele- og endda uden at føle os overmætte. /vh Mette