fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Bagværk  /  11/09/2021

Kladdkaka med brunet smør

Kladdkaka

Vi har kæmpet mod en forkølelse, der bare ikke vil slippe de sidste par uger. Er ved at blive småt sindssyg, og nu må den altså godt tage benene på nakken, for ugen der kommer er store bogpakningsuge! Den første palle med eksemplarer af Billig mad på dyre tallerkener ankom til lageret i torsdags, og jeg er ved at dø af utålmodighed for at bladre bogen igennem.

Tiden mellem en bog er sendt til tryk, og man faktisk står med den i hænderne, er noget af det mest angstfyldte, jeg ved. Håber sådan, den er blevet, som jeg drømmer om. Og at den er så fejlfri som muligt. Det er jo det mest skræmmende ved trykte ting, de kan lissom ikke laves om, når de vel er trykt.

Kladdkaka

Nå, men det var jo slet ikke det, det skulle handle om, men i stedet denne opskrift på svensk kladdkaka! En af mine yndlingskager. Chokoladekage med klistret midte og godt med salt. NOM. Og så er den sindssygt nem at smække sammen.

Lidt trivia: Bagte den, dagen inden mit vand gik, og insisterede på at fotografere resterne eftermiddagen efter, da vi ventede på at skulle ind på Riget for anden gang under fødslen.

Ingredienser

30-45 min / 20-22 cm form, ca. 6 portioner

  • 100 gram smør
  • 2 æg
  • 250 g (2,5 dl) rørsukker
  • 120 g (2 dl) mel
  • 30 g (4 spsk) kakao
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,25 tsk fint havsalt
  • 0,5 tsk flagesalt

Serveres med:

  • Creme fraiche eller vaniljeis
  • Friske bær eller frugt (her råsyltede rabarber)
  • Det grønne på billedet er geranium

Sådan gør du

Sæt ovnen på 200 grader.

Smelt smørret, pisk over lav til middel varme til det er gyldenbrunt, karamelliseret og dufter nøddet.

Kom æg og rørsukker i en stor skål, og mel, kakao, vaniljepulver, bagepulver og salt i en mindre skål.

Pisk æg og rørsukker sammen, til sukkeret er næsten opløst. Si de tørre ingredienser ned i blandingen, på den måde er du sikker på, at der ikke er klumper af bagepulver i dejen. Vend ind i æggeblandingen og hæld løbende smørret i. Når det hele er godt blandet, hældes det op i en smurt rund form på 20-22 cm, og der drysses let med flagesalt.

Kagen bages i 15-18 min. Den skal være let bævrende. Check evt med en kagepind, den skal være gennembagt i kanten, men lidt flydende/ubagt i midten. Lad køle ned.

17 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

 

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Æbletærte 

 

Den bedste opskrift på amerikanske pandekager

 

Indlægsnavigation

Om Billig mad på dyre tallerkener
Drømme og planer for 2021 – hvordan gik det?

1 comments

  • Karoline
    08/10/2021

    Har netop taget den ud af ovnen, wauw den var nem at smække sammen! Glæder mig til den er kølet ned så den kan nydes 🙂

    Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR