fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Bagværk  /  02/02/2021

Den bedste opskrift på amerikanske pandekager

amerikanske-pandekager

Hurra for mig! I dag er det nemlig kyndelmisse og samtidig min fødselsdag. Jeg fylder 33, og har bestilt Eggs Benedict og amerikanske pandekager til morgenmad. To af mine absolutte livretter! Og jeg tænkte, at jeg i anledning af dagen, ville dele den opskrift, vi bruger til pandekagerne. Den giver nemlig helt perfekte, luftige amerikanske pandekager, præcis som man forventer ville blive serveret på en amerikansk diner. Elsker det!

Mine planer for dagen er ret enkle. Efter en langsom morgen og verdens bedste morgenmad kører André og jeg en tur til Nordsjælland for at gå en tur ved havet. Og i aften skal vi hjem til nogle venner, der lige er flyttet til Christianshavn, og spise pizza blandt flyttekasser. Jeg skal have et glas vermouth og måske et glas orangevin senere på aftenen (glæder mig SÅ meget, lockdown uden alkohol er hardcore), og vi skal se de nyeste afsnit af Rupauls Drag Race US & UK. Tror det bliver en ret optur fødselsdag faktisk.

Kommer til at fejre lidt mere i løbet af ugen, min lillebror har nemlig fødselsdag tre dage efter mig og fylder 30 i år, så jeg ser ham og vores nære familie i weekenden. Og på onsdag har jeg en flødeskumskage-date med en veninde. Jeg elsker, når man kan sprede fødselsdagsfejringen lidt ud! Også selvom det bliver i lille skala i år.

amerikanske-pandekager

Tilbehør til amerikanske pandekager

Helt klassisk serveres amerikanske pandekager med en god klat smør på toppen og masser af ahornsirup, og det er der intet galt med. Jeg er dog en større fan af lys sirup end ahornsirup, og så elsker jeg lidt blåbær, citronsaft og creme fraiche til mine pandekager. Om det så er de amerikanske af slagsen eller de klassiske danske. På billedet øverst er der også lidt duftgeranium, det smager fantastisk med bær!

Vil du have f.eks. blåbær eller chocolate chips i pandekagedejen, drysses det på dejen, når den er kommet i panden og den øverste side stadig er flydende. Det er nemmere at bruge friske blåbær frem for frosne, men frosne kan også sagtens fungere, hvis du dræner dem godt først. Det er trods alt lidt mere sæsonvenligt her midt i vinteren. Saften fra blåbærrene kan du koge ind med sukker, så du får en tyk blåbærsirup! Smager himmelsk.

Ingredienser

30 min / 2 portioner (ca. 6-8 pandekager)

  • 150 g hvedemel
  • 15 g sukker
  • 1 nip salt
  • 1 tsk bagepulver*
  • 0,5 tsk natron*
  • 170 g tykmælk / Acido / A38**
  • 2 spsk mælk eller vand
  • 2 æg
  • Evt. lidt smør til stegning

*laver du dobbelt portion, så brug 1 tsk bagepulver og 1 tsk natron
** Eller andet tyndere syrnet mælkeprodukt. Kan erstattes af 160 g mælk + 1 tsk citronsaft

Sådan gør du

Si alle tørre ingredienser ned i en skål. 
Lav en fordybning i midten og hæld de våde ingredienser i.

Pisk forsigtigt sammen til en jævn dej. Pas på med ikke at overpiske, så får du ikke de der luftige lette pandekager, som du drømmer om. Dejen skal bare lige samle sig, og så lader du den være. Hvis der er lidt klumper er det ok.

Varm en pande (gerne non-stick eller lign.) op til middel varme og giv et tyndt lag smør til den første omgang pandekager.

Steg 2-3 pandekager ad gangen, vend når de er gyldne på undersiden og steg videre, til de er gennemstegte. Et par minutter på hver side.

Du kan evt. holde pandekagerne lune i ovnen ved 50 grader, mens du bager færdigt.

17 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Hjemmelavet granola – en grundopskrift

 

Blåbærtærte med kokos

 

Indlægsnavigation

Pitabrød med alt godt fra spisekammeret
De 10 mest populære opskrifter på instagram i 2020

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR