fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Bagværk, Vegansk  /  03/08/2020

Hjemmelavet granola – en grundopskrift

Hjemmelavet granola

Jeg er blevet virkelig glad for at lave hjemmelavet granola, og jeg synes efterhånden, jeg har en ret fool proof fremgangsmåde. Jeg kan godt lide at lave min granola en anelse mindre sød, end hvad granola typisk er, men der står i opskriften, hvad du skal gøre, hvis du har en mere sød tand.

Det er en grundopskrift, som du kan variere efter smag og lyst. Jeg synes selv, det er dejligt med opskrifter, som jeg kan justere alt efter, hvad jeg lige har i skabene, eller hvad jeg har lyst til den uge.

Hjemmelavet granola

Jeg laver stort set altid min granola med lys sirup, for jeg synes, det giver en bedre sødme end honning, og så er det billigere og gør granolaen vegansk. Olivenolien og saltet giver granolaen et lille savoury twist, som jeg synes er virkelig lækkert.

Har du købt min bog?

Denne ret er med i kogebogen "Billig mad på dyre tallerkener" sammen med over 50 andre billige og lækre vegetariske opskrifter.

Køb den her

Ingredienser

30 min / ca. 1 liter

Tørt:

  • 10 dl grovvalsede gryn (f.eks. 5 dl havregryn og 5 dl spelt-, rug- og/eller bygflager)
  • 0,5-1 tsk kanel eller kardemomme (valgfrit)
  • 1 knsp vaniljepulver (valgfrit)
  • 0,5 tsk salt

Flydende:

  • 0,75 dl olivenolie
  • 1 dl lys sirup (eller 1,5 dl honning)*
  • 1 dl ufiltreret æblemost

*Kan du lide din granola mere sød, så brug 1,5 dl sirup 
eller 2 dl honning

Desuden:

  • 2-3 dl valgfrie kerner eller nødder (f.eks. hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, kokos, mandler, pistage- eller hasselnødder)
  • 1 dl rosiner eller anden tørret frugt (valgfrit)

Sådan gør du

Sæt ovnen på 160 grader varmluft.

Bland gryn, krydderier og salt i en stor skål.

Bland de våde ingredienser i en målekande eller skål.

Hæld halvdelen af den våde blanding over den tørre og bland sammen. Tilsæt resten af den våde blanding og bland godt.

Tilsæt valgfrie kerner og nødder. Bland.

Fordel på en bagepapirsbeklædt bradepande og bag i ovnen i 10 minutter.

Rør rundt, bag i yderligere 5 minutter og rør rundt. Gentag til granolaen er gylden.

Sluk for varmluft, tilsæt rosiner og bag i 5 min.

Lad granolaen køle helt af, før du kommer den i en lufttæt beholder. Den bliver sprød, når den er kold.

28 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Abrikosmarmelade med geranium

 

Rabarbertærte med kokos

 

Indlægsnavigation

Drømme og planer for august 2020
Guacaziki

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR