Vi har kæmpet mod en forkølelse, der bare ikke vil slippe de sidste par uger. Er ved at blive småt sindssyg, og nu må den altså godt tage benene på nakken, for ugen der kommer er store bogpakningsuge! Den første palle med eksemplarer af Billig mad på dyre tallerkener ankom til lageret i torsdags, og jeg er ved at dø af utålmodighed for at bladre bogen igennem.
Tiden mellem en bog er sendt til tryk, og man faktisk står med den i hænderne, er noget af det mest angstfyldte, jeg ved. Håber sådan, den er blevet, som jeg drømmer om. Og at den er så fejlfri som muligt. Det er jo det mest skræmmende ved trykte ting, de kan lissom ikke laves om, når de vel er trykt.
Nå, men det var jo slet ikke det, det skulle handle om, men i stedet denne opskrift på svensk kladdkaka! En af mine yndlingskager. Chokoladekage med klistret midte og godt med salt. NOM. Og så er den sindssygt nem at smække sammen.
Lidt trivia: Bagte den, dagen inden mit vand gik, og insisterede på at fotografere resterne eftermiddagen efter, da vi ventede på at skulle ind på Riget for anden gang under fødslen.
Ingredienser
30-45 min / 20-22 cm form, ca. 6 portioner
- 100 gram smør
- 2 æg
- 250 g (2,5 dl) rørsukker
- 120 g (2 dl) mel
- 30 g (4 spsk) kakao
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 0,25 tsk fint havsalt
- 0,5 tsk flagesalt
Serveres med:
- Creme fraiche eller vaniljeis
- Friske bær eller frugt (her råsyltede rabarber)
- Det grønne på billedet er geranium
Sådan gør du
Sæt ovnen på 200 grader.
Smelt smørret, pisk over lav til middel varme til det er gyldenbrunt, karamelliseret og dufter nøddet.
Kom æg og rørsukker i en stor skål, og mel, kakao, vaniljepulver, bagepulver og salt i en mindre skål.
Pisk æg og rørsukker sammen, til sukkeret er næsten opløst. Si de tørre ingredienser ned i blandingen, på den måde er du sikker på, at der ikke er klumper af bagepulver i dejen. Vend ind i æggeblandingen og hæld løbende smørret i. Når det hele er godt blandet, hældes det op i en smurt rund form på 20-22 cm, og der drysses let med flagesalt.
Kagen bages i 15-18 min. Den skal være let bævrende. Check evt med en kagepind, den skal være gennembagt i kanten, men lidt flydende/ubagt i midten. Lad køle ned.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Har netop taget den ud af ovnen, wauw den var nem at smække sammen! Glæder mig til den er kølet ned så den kan nydes 🙂