Aspargessæsonen er på sit højeste og hvilken bedre anledning til at kigge i gemmerne og se hvilke opskrifter med asparges, jeg har liggende. Den delikate forårsgrøntsag skal nydes nu!
Vegetariske tarteletter
Jeg håber virkelig, jeg får energi til at lave disse en af dagene, for jeg har cravet tarteletter i månedsvis! Det er en klassisk tartelet med østershatte, asparges og masser af krydderurter, og jeg synes personligt den er bedre en hønseklassikeren. Den findes også i min bog Vegetarisk i aften? sammen med en efterårsversion.
Aspargesrisotto med ramsløg
En af mine nyere opskrifter. En klassisk risottobase serveret med grønne asparges og ramsløg. God og enkel! Både til hverdag, madpakke og til gæster.
Junipasta m. asparges, ærter & mynte
Det her er en af mine yndlingspastaretter. Den er frisk og sprudler af tidlig sommer!
Kartoffelrisotto med syltet fennikel, grønne blade & saltet agurk
Da André lavede denne kartoffelrisotto i sin tid var jeg ekstremt skeptisk. Men boy oh boy, jeg blev hurtigt omvendt. En dejlig WOW-ret at servere for gæster.
Gnocchi med broccolini (men lav den med grønne asparges!)
Jeg bruger ikke asparges i opskriften her, men det kunne jeg lige så godt have gjort. Smørstegt gnocchi er noget af det bedste jeg ved, og det er helt genialt med asparges. Ramsløgene blomstrer jo også for fuldt derude nu, så det er perfekt timing.
Hvide asparges m. halve hasselback & hollandaise på brunet smør
Denne her har i måske allerede set, for den kom op for nylig, men det er ganske enkelt noget af det bedste jeg har spist i år. KÆMPE luksus.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.