fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Sylte & fermentering  /  25/05/2021

Råsyltede rabarber med hybenrose

råsyltede-rabarber

Det gik lige op for mig at denne opskrift på råsyltede rabarber aldrig var kommet op på bloggen. Og sådan kan vi jo ikke have det! Det er en af mine bedste ting her i den tidlige sommersæson, og vi bestræber os herhjemme på altid at have et glas i køleskabet, mens rabarbersæsonen står på.

Det er desuden utroligt nemt at lave og lagen kan genbruges flere gange, hvis bare man tilsætter lidt ekstra sukker og citronsaft. Hybenrosen er selvfølgelig valgfri, sæsonen er heller ikke helt kommet i gang endnu, men vi har stadig masser af tørrede blade fra sidste år (pro tip! de holder sig aromatiske virkelig længe, så sørg for at tørre nogle når sæsonen går rigtigt i gang).

Ingredienser

15-30 min / 750 mL patentglas

  • ca. 300 g rabarber
  • Saft og skal fra 1 citron
  • 10-12 hybenroseblade (kan udelades)
  • 3 dl rørsukker
  • 3 dl vand
  • 0,25 tsk vaniljepulver (ren vanilje) eller 0,5 vaniljestang

Sådan gør du

Skyl rabarberne, skær eventuelle urenheder væk og skær dem i 1-2 cm stykker på skrå. Læg dem i et rengjort 750 ml patentglas.

Riv skallen af citronen og kom i glasset med rabarberne. Her tilsættes også hybenrose-bladene.

Kom saften fra citronen op i en lille gryde sammen med rørsukker, vand og vaniljepulver.

Varm lagen op til sukkeret er opløst og væsken begynder at simre helt forsigtigt. Den skal ikke koge. Hæld over rabarberne og luk glasset. Lad stå og trække i mindst 4-5 timer, de er bedst dagen efter.

Opbevar i køleskabet og brug på yoghurt, til is eller koldskål. Lagen kan man bruge et par gange, bare tilsæt lidt ekstra sukker og citronsaft, varm op og hæld over en ny omgang rabarber.

22 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Den bedste opskrift på amerikanske pandekager

 

Ricottakage med rabarber, citron & birkes

Indlægsnavigation

Hvide asparges 
m. halve hasselback 
& hollandaise på brunet smør
6 opskrifter med asparges

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR