fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Brød & Wraps, Comfort food  /  20/11/2020

Portobelloburgere med cheddar, mayo 
& cole slaw

Portobelloburgere

Problemet med portobelloburgere er efter min mening, at man oftest lægger op til at stege svampene hele som en “bøf”. Det er svært at få dem stegt helt igennem, og kan godt have en småubehagelig konsistens at bide i. Så til denne burger steger jeg svampene i skiver og får dem til at hænge sammen ved at smelte osten over dem i ovnen. Det giver meget mere smag!

Opskriften er oprindeligt udviklet til Yolly Magazine i sommers, men den er heldigvis ekstremt vintervenlig.

Ingredienser

30-45 min / 4 portioner

Cole slaw

  • 1/8 hvidkålshoved (1 L fint strimlet)
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk olivenolie

Portobellobøffer

  • 600 g portobellosvampe
  • 1 spsk neutral olie
  • 20 g smør
  • 0,25 tsk røget paprika
  • 0,5-1 tsk løggranulat / løgpulver
  • Et godt drys peber

Sriracha-mayo

  • 2 dl mayonaise
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1-2 spsk limesaft
  • 1-2 spsk sriracha efter smag
  • Salt og peber

Desuden

  • 150-200 g ekstra modnet cheddar
  • Syltede rødløg*
  • 4 burgerboller, f.eks. brioche
  • Grøntsagsstænger som tilbehør (valgfrit)

*Har du ikke syltede rødløg i køleskabet, kan du lave dem hurtigt ved at snitte løget heelt fint og lægge i lage, mens du laver mad.

Sådan gør du

Sæt ovnen på 175 grader.

Snit hvidkålen i helt fine strimler, og læg i en stor skål.

Tilsæt æblecidereddike, olivenolie og 0,5 tsk salt, og kram kålen godt, til den falder lidt sammen. Lad stå. Smag til.

Rens portobellosvampene for jord og fjern stokkene. Skær dem i 1-1,5 cm tykke skiver.

Steg skiverne ved høj varme i lidt olie med et drys salt, til al væden er fordampet, og svampene er gyldne. Lettest at gøre i en stor pande i et par omgange.

Tilsæt smør og krydderier og steg videre til svampene er mørkt brune og næsten sprøde i kanterne.

Rør imens en mayo ved at blande ingredienserne og smage til. Du kan eventuelt dele portionen op i to, inden du tilsætter sriracha, så der er en børnevenlig og voksenvenlig version.

Form de stegte svampe som 4 runde “burgerbøffer” på en bagepapirsbeklædt bageplade. Læg dem i et jævnt lag, så de overlapper hinanden lidt.

Læg tykke skiver cheddar jævnt oven på svampene.

Sæt i ovnen i 5 minutter eller til osten er smeltet.

Tag ud og lad hvile, mens du steger briochebollerne gyldne på begge sider.

Servér!

20 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Halloumiburger med tartarsauce

 

Vegetarisk burger med sorte bønner

 

Indlægsnavigation

Tahinyoghurt med krydrede kikærter i hvidløgssmør
Hjemmelavede æbleskiver

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR