Problemet med portobelloburgere er efter min mening, at man oftest lægger op til at stege svampene hele som en “bøf”. Det er svært at få dem stegt helt igennem, og kan godt have en småubehagelig konsistens at bide i. Så til denne burger steger jeg svampene i skiver og får dem til at hænge sammen ved at smelte osten over dem i ovnen. Det giver meget mere smag!
Opskriften er oprindeligt udviklet til Yolly Magazine i sommers, men den er heldigvis ekstremt vintervenlig.
Ingredienser
30-45 min / 4 portioner
Cole slaw
- 1/8 hvidkålshoved (1 L fint strimlet)
- 2 spsk æblecidereddike
- 2 spsk olivenolie
Portobellobøffer
- 600 g portobellosvampe
- 1 spsk neutral olie
- 20 g smør
- 0,25 tsk røget paprika
- 0,5-1 tsk løggranulat / løgpulver
- Et godt drys peber
Sriracha-mayo
- 2 dl mayonaise
- 1 lille fed hvidløg
- 1-2 spsk limesaft
- 1-2 spsk sriracha efter smag
- Salt og peber
Desuden
- 150-200 g ekstra modnet cheddar
- Syltede rødløg*
- 4 burgerboller, f.eks. brioche
- Grøntsagsstænger som tilbehør (valgfrit)
*Har du ikke syltede rødløg i køleskabet, kan du lave dem hurtigt ved at snitte løget heelt fint og lægge i lage, mens du laver mad.
Sådan gør du
Sæt ovnen på 175 grader.
Snit hvidkålen i helt fine strimler, og læg i en stor skål.
Tilsæt æblecidereddike, olivenolie og 0,5 tsk salt, og kram kålen godt, til den falder lidt sammen. Lad stå. Smag til.
Rens portobellosvampene for jord og fjern stokkene. Skær dem i 1-1,5 cm tykke skiver.
Steg skiverne ved høj varme i lidt olie med et drys salt, til al væden er fordampet, og svampene er gyldne. Lettest at gøre i en stor pande i et par omgange.
Tilsæt smør og krydderier og steg videre til svampene er mørkt brune og næsten sprøde i kanterne.
Rør imens en mayo ved at blande ingredienserne og smage til. Du kan eventuelt dele portionen op i to, inden du tilsætter sriracha, så der er en børnevenlig og voksenvenlig version.
Form de stegte svampe som 4 runde “burgerbøffer” på en bagepapirsbeklædt bageplade. Læg dem i et jævnt lag, så de overlapper hinanden lidt.
Læg tykke skiver cheddar jævnt oven på svampene.
Sæt i ovnen i 5 minutter eller til osten er smeltet.
Tag ud og lad hvile, mens du steger briochebollerne gyldne på begge sider.
Servér!
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.