fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Brød & Wraps, Bønner & Linser, Comfort food, Vegetariske bøffer & deller  /  16/01/2019

Vegetarisk burger med sorte bønner, cheddar & chipotlemayo

vegetarisk-burger

Siden jeg startede Vegetarisk Hverdag har jeg haft en plan om at lave en opskrift på en vegetarisk burger med sorte bønner. Med ingredienser man kan finde hjemme i skabet eller i et almindeligt supermarked og uden en alt for lang tilberedningstid.

Jagten på en perfekt vegetarisk burger

Det her er klart en af de opskrifter jeg brugte længst tid på. Jeg ville lave en vegetarisk burger, som smagte mindst lige så godt som en klassisk burger.

Hvis du er kødspiser og forventer dig noget, der direkte kan erstatte kødburger-oplevelsen, så vil jeg ikke prøve at bilde dig ind at en bønneburger kan blive til en kødburger. Det kan den af gode grunde ikke. Når det er sagt, så smager de her burgere SÅ godt. De er saftige, de er propfyldt med umami, har lidt røget lækkerhed og er sprøde på ydersiden. Og cashewnødderne giver en virkelig tilfredsstillende konsistens.

Jeg synes, det er en vanvittigt god hjemmelavet vegetarisk burger, hvis jeg skal sige det selv.

Psst.. Har du købt min bog?

Denne opskrift er med i min første kogebog "Vegetarisk i aften?" sammen med over 50 andre smagfulde og nemme vegetariske opskrifter.

Køb den her

Ingredienser

30-45 min / 4 små eller 3 store burgere

  • 1 dåse sorte bønner (ca. 240g)
  • 1,5 dl havregryn
  • 0,5 dl usaltede, uristede cashewnødder
  • 1 spsk worcestershire sauce*
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 æg
  • 1 god tsk dijonsennep
  • 0,5 tsk løgpulver eller 1 spsk ristede løg (knus til pulver)
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 0,25-0,5 tsk salt og masser af peber
  • Evt. 0,5-1 spsk soja

*Psst, der er ansjoser i, så skift evt ud med soja eller vegansk worcestershire.

Desuden: Burgerboller (brioche er lækkert), modnet cheddar og grønt efter eget valg (vi havde iceberg salat, tomat, syltede agurker, rå løg og ketchup). Lidt ovnstegte kartofler til er heller ikke dumt, så kan man passende lave ekstra mayo.

Chipotlemayo

Til 3-4 burgere, lav evt. ekstra til kartofler

  • 4-5 spsk mayo
  • Stødt Chipotle efter smag
  • Et squeeze lime eller citronsaft
  • En smule sirup

Sådan gør du

Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem. Lad dem dryppe af og tør dem godt i et rent viskestykke eller lidt køkkenrulle. Blend eller mos bønnerne med en gaffel til de er godt mosede, men der er lidt bønnestykker tilbage. Hak cashewnødderne i mindre stykker á cirka 2-5 mm størrelse.

Bland alle ingredienserne og lad stå i 20 min. 
Imens forbereder du grøntsager og blander en chipotlemayo.

Når bønnefarsen har hvilet kan du evt stege en lille prøve eller bare smage farsen til rå. Hvis farsen er lidt for løs kan du tilsætte lidt rasp eller havregryn, hvis den er for tør, tilsæt lidt vand eller soja (hvis den behøver salt).

Konsistensen skal være fugtig, men ikke for våd. Hvis den kan formes til bøffer er den fin!

Form til fire små eller tre store bøffer, som steges i rigeligt olie og smør. Læg dem på ved høj varme og skru ned til middel. Vend dem først, når de er blevet flot brune på den ene side.

Steg på den anden side i et par minutter og læg så osten på mens bøfferne ligger i panden. Læg evt et stort grydelåg over panden, så smelter osten bedre.

Nu mangler du bare at samle din burger!

Vi havde her: chipotlemayo, ketchup, strimlet icebergsalat, burger m. cheddar, syltede løg, tomat og helt tynde, rå løgringe som havde ligget i koldt vand i 20 min (gør dem mindre intense i smagen). NOM.

68 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Wrap med grillede auberginer, hummus & fetaost

 

Svenske kartoffel-pandekager med østershatte

 

Indlægsnavigation

Wrap med grillede auberginer, hummus 
& fetaost
Svenske vegeboller med valnødder, svampe & gouda

8 comments

  • Katrine Ingeman Beck
    19/10/2022

    Så lækre! Kan man lade bønnefarsen hvile i mere end 20 min? Det vil nemlig gøre det endnu nemmere at forberede maden nemlig

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      19/10/2022

      Sagtens! Du kan nok slippe afsted med at lave den et par dage før. Og jeg ved også at nogle har haft succes med at forme bøfferne, fryse ned og så have til hurtig mad.

      Reply
  • Christina
    07/10/2022

    Helt enig med Isabella – din black bean burger er så meget mere interessant og lækker en en almindelig kødburger! Tak for dit arbejde med at udvikle den, så vi andre kan nyde godt af det. Glæder mig til at spise den igen i aften. 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      07/10/2022

      TAK! Sikke en dejlig kommentar. <3

      Reply
  • Lis
    04/09/2022

    Vi forsøger at undgå æg. Jeg forsøger mig med noget hørfrø- eller chiagele. Men hvad med cashewnødderne? Har de andet formål end at være lækre?
    (Hvor får du mest ud af at jeg køber en af dine opskriftbøger?)
    Mvh L

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      05/09/2022

      Jeg tror også nogle loppefrøskaller kunne være en god idé til at få dem til at hænge sammen uden æg. Cashewnødderne er der primært for konsistens, jeg synes det er ret lækkert, at der lige er noget ekstra at tygge i. Men de kan udelades. 🙂 Jeg får mest ud af, at du køber mine bøger direkte hos mig, men jeg er glad for alle køb. 🙂 Kh Camilla

      Reply
  • Isabella
    13/01/2022

    Hej Camilla!

    Herhjemme er vi vilde med dine vegetariske burgere – vi synes, faktisk de er bedre end en almindelig hakkekødsburger! 🙂 Ved du om, ‘bøfferne’ kan fryses? Tak!

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      13/01/2022

      Det er jeg mega glad for at høre! <3 Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men mon ikke man kan? Hvis du prøver, må du meget gerne give en tilbagemelding. 🙂 Kh Camilla

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR