fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, 45-60 min, Bagværk  /  28/11/2020

Hjemmelavede æbleskiver

Æbleskiver

Indrømmet, det er ikke alle der gider stå derhjemme og stege æbleskiver til hele den pukkelryggede til jul. Men hvis du er ligesom mig, er det lige præcis dét som får dig i julestemning. Der er bare noget specielt julehyggeligt ved at finde æbleskivejernet frem, og stå og stege runde dejboller i masser af smør. Jeg elsker det! Det bliver lidt af en konkurrence at stege dem så fine og runde som muligt.

Opskriften her er min mormors, og det er den, jeg følger slavisk hvert år. Hvis du laver fuld portion, er der æbleskiver til 8 personer, og det er måske lidt rigeligt, så lav endelig halv eller kvart portion afhængigt af, hvor mange det er til.

Jeg laver dem old school og kommer æblefyld inden i æbleskiverne, men hvis du er nybegynder i hjemmelavede æbleskiver, så vil jeg anbefale dig at starte med at lave dem uden fyld og servere med syltetøj og flormelis. Så kan du avancere, når du har teknikken på plads. Det er ikke svært at lave hjemmelavede æbleskiver, men man skal lige have teknikken på plads.

Ingredienser

30-45 min / ca. 80 stk

  • 50 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk fint salt
  • 50 g smør
  • 1 L mælk
  • Revet skal af 1-2 øko citroner
  • 2 tsk kardemomme, stødt
  • 6-8 æg (efter størrelse)
  • 750 g hvedemel
  • Smør til at stege i.



Fyld (valgfrit)

  • 5 aromatiske, let syrlige æbler
  • 25 g smør
  • 1 tsk vaniljepulver
  • En knsp salt
  • 0,5-1 dl lys sirup (smag til)

Sådan gør du

Smuldr gæren i en stor skål og bland med sukker og salt.

Smelt smørret og tilsæt mælken. Sluk for varmen.

Del æggene og læg hviderne i en mindre skål og æggeblommerne sammen med gæren.

Pisk æggehviderne stive.

Tilsæt kardemomme og citronskal til æggeblommerne og gæren og pisk sammen. Tilsæt en tredjedel af den lune mælke-smør-blandingen og bland.

Hvedemelet sigtes i blandingen lidt ad gangen og piskes forsigtigt sammen med de våde ingredienser. Pas på med ikke at overpiske. Hvis der er et par melklumper, gør det ikke så meget. Hæld mere mælk i efter behov.

Vend de stiftpiskede æggehvider i dejen.

Fyld

Lav fyldet ved at skære æblerne i så små tern, du kan og stege dem i smør med vanilje, salt og sirup, til de er møre. Smag til og tilsæt mere sirup efter behov. Kom i en skål og sæt til side.

Stegning

Hæld æbleskivedejen på en kande, det gør det lettere at hælde dejen i panden.

Varm din æbleskivepande godt op. Læg en smørklat i hvert rum i panden. Du kan evt. starte med halvdelen af rummene.

Æbleskiver med fyld: Hæld dej i, så det fylder halvdelen af rummet. Læg ca. 0,25 tsk fyld midt i hver æbleskive og hæld dej på op til kanten.

Æbleskiver uden fyld: Hæld dej op til kanten af hvert rum.

De fineste æbleskiver er dem, hvor dejen vælter lidt ud over kanten, og man tror, man har hældt for meget dej i. De bliver store og heelt runde, når man vender dem.

Æbleskiven vendes med en strikkepind eller lignende for at danne den runde form. Stik strikkepinden ned i æbleskiven, så snart den er fast og slipper kanterne på rummet, men stadig har masser af flydende dej. Vend den først 90 grader og vent fem sekunder, før du vender den hele vejen rundt.

Steg til æbleskiverne er gyldne hele vejen rundt.

De kan holdes lune i ovnen ved 50-75 grader, til du har stegt alle.

Vil du fryse æbleskiverne ned, gøres det bedst, hvis du lægger dem fladt ud og lader dem fryse i ét lag. Så holder de formen. Herefter kan du komme dem i en pose.

6 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Ingefærsmåkager med miso og nødder

 

Saftig, julet krydderkage

 

Indlægsnavigation

Portobelloburgere med cheddar, mayo 
& cole slaw
Drømme og planer for december 2020

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR