fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Bagværk  /  09/12/2019

Ingefærsmåkager med miso og nødder

ingefærsmåkager

Jeg har bagt de her ingefærsmåkager igennem de sidste 10 år, og jeg er simpelthen ikke træt af dem endnu! Og det kommer altså fra en person, der faktisk ikke er så glad for småkager. Men denne lille mundfuld er meget mere end en klassisk tør småkage! Den er sprød, den er chewy, den er faktisk lidt som en blanding mellem en karamel og en småkage? Og så har den et hint af julekrydderi og lækker smag af nødder. Jeg elsker den.

Opskriften stammer fra min veninde Cæcilies opskriftsbog, og den figurerede også på min gamle madblog. Det er første gang jeg har prøvet at bage småkagerne med miso (en asiatisk fermenteret bønnepasta). Det giver en ekstra umami-dimension, men du kan sagtens bruge havsalt i stedet, hvis du ikke lige har miso derhjemme.

stilleben-collage

Jeg bagte ingefærsmåkagerne i lørdags til et juleevent med Stilleben. Jeg tilbragte et par timer i deres smukke butik på Frederiksborggade 22 og fik duften til at sprede sig i butikken. Det er nyt for mig med events, og det er lige så hyggeligt, som det er grænseoverskridende, synes jeg. Men det gik heldigvis godt, jeg solgte en masse småkager (de er seriøst afhængighedsskabende) og så havde jeg taget mine svampeplakater med, som ser ret godt ud i det køkken der, hvis jeg selv skal sige det.

Ingredienser

45-60 min / ca. 40 småkager

  • 250 g mel
  • 0,5 spsk stødt ingefær
  • 0,5 tsk stødte nelliker
  • 0,5 tsk natron
  • 50 g hakkede mandler eller valnødder
  • 250 g sukker
  • 1 æg
  • 10 g gær*
  • 1,5 spsk lys miso (erstat med 0,5 tsk havsalt)
  • 125 g smør
  • Flagesalt

Vegansk? Erstat ægget med 1 spsk knust hørfrø blandet med 2,5 spsk vand og brug vegansk smør.

*Du kan evt langtidshæve småkagedejen natten over i stedet for at hurtighæve. I så fald bruges kun en lille ært gær og natronen udelades.

Sådan gør du

Bland mel, krydderier og natron sammen i en mellemstor skål. Opskriften her er til mildt krydrede småkager, så tilsæt mere ingefær efter smag. Hak nødderne semifint.

Pisk æg, sukker, gær og miso godt sammen (bruger du salt i stedet for miso blandes den med melet). Gæren opløses af sukkeret.

Skær smørret i mindre terninger og smuldr smørret ind i melet med fingrene til der ikke er flere smørklumper.
Hæld melblandingen over æggeblandingen og fold sammen med en dejskraber. Ælt til sidst til en kugle med hænderne. Læg i plastfilm og lad hvile i køleskabet 30-60 minutter imens ovnen opvarmes til 175 grader varmluft.

Rul dejen ud i 4-5 pølser á tommelfinger-størrelse. Du kan have tre stænger på en bradepande. Tryk pølserne lidt flade og drys med flagesalt på toppen.

Bag i forvarmet ovn i 10 min, vend så pladerne, så det bager jævnt (det er i hvert fald nødvendigt i min ovn) og bag i 5 minutters tid til, eller til kagerne er gyldenbrune.

Skær i skrå snitter så snart dejen kommer ud af ovnen og lad køle ned på rist.

Opbevares i lufttæt beholder i op til en måned.

13 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Saftig, julet krydderkage

 

Safransvafler med appelsin og flødeskum

 

Indlægsnavigation

Vegetarisk brun sovs
Vegetarisk smørrebrød

5 comments

  • Louise
    10/11/2024

    Bruger du rød eller hvid miso til dem her? De lyder fantastiske. Jeg vil prøve dem med det samme!

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      12/11/2024

      Altid hvid miso i bagværk. 🙂 De er SÅ gode.

      Reply
  • Karoline
    16/12/2020

    Julens bedste småkage, tak Camilla! Jeg har lige bagt en omgang, og glæder mig allerede til at dele dem ud til venner og familie 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      17/12/2020

      Juhuu! Håber du ikke får spist dem allesammen selv først (det er sket for mig et år). Rigtig god jul! Kh C

      Reply
      • Karoline
        02/12/2023

        Laver dem altså år efter år Camilla, virkelig en vinder (jule)småkage!

        Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR