fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Smæk på krydderierne  /  10/09/2020

Pad thai

Pad Thai

Pad thai er måske den mest elskede thailandske ret, og jeg laver det ofte herhjemme. Jeg vil ikke kalde denne opskrift autentisk, for der er nogle ingredienser, jeg udelader (f.eks. kinesisk purløg og søde tørrede radiser; det er ikke altid, jeg bruger bønnespirer, og så skifter jeg ofte palmesukkeret ud med rørsukker), men den er det tætteste, jeg kommer på hjemme i mit køkken.

En essentiel ingrediens er tamarind koncentratet, og det kan du finde i de fleste grønthandlere efterhånden, hvis ikke du har et asiatisk supermarked i nærheden. Jeg spiser jo fisk, så jeg laver den helst med fiskesauce, men spiser du ikke fisk, kan du lave min fuskesauce og bruge den i stedet eller eventuelt bruge svampesoja.

Et vigtigt tip er kun at lave to portioner nudler ad gangen. Du kan sådan set godt lave dobbelt op, og følge opskriften frem til, du skal stege nudlerne. Der ville jeg nøjes med at stege to personer nudler ad gangen.

Ingredienser

45 min / 2 portioner

  • 160 g risnudler (jeg foretrækker enten 3mm eller 5mm flade risnudler)

Sovs:

  • 3 spsk tamarind koncentrat
  • 2 spsk fiskesauce eller fuskesauce
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk riseddike
  • 2,5 spsk rørsukker eller 1 puk palmesukker

Grøntsager:

  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • Valgfrie grøntsager: her ca. 4 grønkålsblade og 0,5 pakke aspargesbroccoli / broccolini, men 1 lille broccolihoved og godt med bønnespirer kunne også være et alternativ.

Desuden:

  • 2 æg
  • 0,75-1 dl peanuts (eller ristede solsikkefrø ved allergi som her)
  • Purløg eller kinesisk purløg (valgfrit)
  • 1 bundt koriander
  • 1 lime
  • Chili flakes (valgfrit)

Sådan gør du

Start med at lægge risnudlerne i blød i koldt vand. De skal ligge i blød i ca. 30 minutter inden tilberedning. Skyl korianderen og purløget, hvis du bruger det, hak groft og gem til senere.

Ingredienserne til saucen røres sammen i en lille gryde og koges op (bruger du en puk palmesukker skal den hakkes i mindre stykker først). Sluk for varmen, når det koger, og sæt til side.

Hak løget i to halve og i lange både eller skiver. Hak hvidløget fint. Varm imens en stor pande op.

Steg nu de grøntsager, du har valgt (undtagen bønnespirer, hvis du bruger dem), ved høj varme i neutral olie med et drys salt i et par minutter, til de har fået godt med farve og er 80-90% færdigtilberedte. Sæt til side.

Steg løget ved høj varme i olie med et drys salt, til det har fået fin farve og er blødt.

Steg imens to spejlæg på en lille pande (jeg foretrækker spejlæg frem for at scramble æggene med nudlerne, op til dig dog!). Sæt spejlæggene til side.

Tilsæt hvidløget til løgene og steg med i et par minutter. Tilsæt risnudler og eventuelt lidt ekstra olie. Rør konstant rundt i nudlerne og kom løbende en god skefuld vand på panden. Rør rundt konstant og tilsæt en ny skefuld vand, hver gang vandet er fordampet. Når nudlerne begynder at se færdige ud, kan du smage på dem.

Når nudlerne er al dente tilsættes grøntsagerne, sammen med sovsen fra tidligere. Her kan du også tilsætte bønnespirer hvis du bruger dem. Kog det hele godt sammen og anret på tallerkener.

Top med masser af hakkede peanuts (eller ristede solsikkekerner ved allergi), koriander og purløg (valgfrit). Server med limebåde. Jeg kan også godt lide at have både chili flakes og fiskesauce på bordet, så man kan justere sin portion efter behov.

35 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Veganske stegte nudler á la Pad Thai

 

Stegte nudler med gochujang og spejlæg

Indlægsnavigation

Drømme og planer for september 2020
Couscoussalat m. majs, savoy og oliven

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR