fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Bagværk, Brød & Wraps  /  07/08/2019

Grov tærtedej med olivenolie

Tærtedej

I dag får i opskriften på grov tærtedej med olivenolie. En sprød og nem bund som er min grundopskrift til de fleste madtærter. Nogle gange laver jeg også tærtedej med smør, hvis det skal være ekstra luksus. Men hvor smørtærtedej smager intenst af smør, træder olivenolien lidt mere i baggrunden smagsmæssigt, hvilket jeg synes fungerer rigtig godt. I morgen kommer et forslag til fyld!

Jeg plejede at være sådan en rigtig tærteelsker. Kunne bage tærte hver uge, hvis det skulle være! Og så gik det op for mig her i weekenden, at jeg faktisk ikke har lavet en tærte, siden jeg startede profilen her for et års tid siden. Så da jeg skulle på picnic med nogle venner i søndags var det en perfekt mulighed for at bage en lille tærte!

Ingredienser

30-45 min / 1 alm tærteform

  • 100 g fuldkornsmel (1,5 dl)
  • 150 g hvedemel (2,5 dl)
  • 1 tsk salt
  • 0,75 dl olivenolie
  • 0,75-1 dl vand

grov-tærtedej

Sådan gør du

Bland mel og salt i en stor skål, du kan eventuelt piske det sammen med et piskeris.

Hæld olien over melblandingen og brug en gaffel til at fordele den så fint så muligt i melet.

Tilsæt vandet lidt ad gangen og fordel i melblandingen med gaflen, til du kan samle dejen til en kugle med hænderne.

Dejen skal ikke være tør, men heller ikke klistret. Forsøg at ælte dejen så lidt som muligt.

Tryk dejen ud i en klassisk tærteform med fingrene. Tærtedej lavet med olie kan godt være lidt “flaget”, det er helt ok, bare pres den sammen med fingrene.

Lad hvile i køleskabet i 10-20 min (valgfrit), mens du varmer ovnen op til 200 grader.

Prik huller i tærtebunden med en gaffel.

Bag i 15-20 minutter, til bunden er let gylden. Fyld med dit yndlingsfyld!

93 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Tærte med grønkål og karamelliserede løg

Madtærte med majs & ramsløg

Indlægsnavigation

Daal Dhal Dal – den populære indiske linsegryde
Tærte med grønkål og karamelliserede løg

6 comments

  • Louise Werge
    08/04/2024

    Der mangler vist en ovntemperatur?

    Vh. Louise

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      12/04/2024

      Det står i opskriften. 🙂 200 grader!

      Reply
  • Inge-Merete
    29/02/2024

    Mange tak for inspiration og fine opskrifter.
    Vil det være muligt at bede om opskriften på porretærte med oliven?
    På forhånd mange tak for hjælpen.
    Mange hilsner, Inge-Merete

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      04/03/2024

      Hej! Den opskrift er med i Den dovne vegetar, så der må du få fat i bogen. 🙂 Hvis du ikke vil købe den, kan den lånes på biblioteket. Kh Camilla

      Reply
  • Anette Nyholm
    18/12/2023

    Kan tærten fryses ?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      19/12/2023

      Ja 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR