fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Gryderetter & Supper, Smæk på krydderierne, Vegansk  /  05/08/2019

Daal Dhal Dal – den populære indiske linsegryde

dhal-daal-dal

Der er flere af jer som har efterspurgt en opskrift på daal and your wish is my command! Det er retten med ligeså mange stavemåder, som der er opskriftsvarianter, for det er jo egentlig bare ordet for en ret med linser i. Grunden til at lige netop denne version smager åndssvagt godt er enkel: SMØR. Masser af smør.

Jeg vil anbefale at lave din egen garam masala blanding, det giver den mest komplekse og lækre smag, men hvis du ikke kan få fat i de forskellige krydderier, så køb endelig bare en færdig blanding, det kan du også fint slippe afsted med.

Jeg toppede min daal med avokado, creme fraiche, koriander og nogle ristede solsikkekerner, jeg havde tilovers. Der røg også lidt syltede rødløg på efter billedet blev taget. Men server med ris, naanbrød, nødder, raita eller hvad du synes bedst om! Og hvis du ikke kan lide koriander er persille faktisk en fin erstatning i denne sammenhæng (det skarpe øje vil se, at jeg faktisk bruger persille på billedet her, fordi jeg ikke gad cykle til Nordvest og købe koriander. A girl’s gotta eat!).

Ingredienser

30-45 min / 4-6 portioner

  • 1 stort løg
  • 1-2 spsk olie
  • ca. 80 g smør eller vegansk alternativ
  • 3-4 gulerødder
  • 6 fed hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 spsk garam masala (gerne hjemmelavet)
  • 1 tsk chili flakes, stærke (valgfrit)
  • 2 dåser tomater
  • 4 dl vand + 1-2 spsk konc. grøntsagsfond
  • 2,5 dl røde linser (ca. 200g)
  • Saft fra ca. en halv lime
  • Topping: 2 avokado, creme fraiche, koriander, syltede rødløg, ristede kerner/nødder, chili, lime

Sådan gør du

Hak løget fint. Varm en sauterpande eller mellemstor gryde op og tilsæt olie og smør. Lad smelte og tilsæt løg. Skru ned til lav varme.

Riv gulerødderne groft (eller hak dem fint, hvis du har overskud) og tilsæt. Rør rundt i grønt-sagerne jævnligt. Hak hvidløg fint og tilsæt med revet ingefær. Det hele skal stege ved lav varme i omkring 15 min, men ikke brune.

Tilsæt garam masala samt chiliflakes og steg med et par minutter. Tilsæt tomat, vand og konc. grøntsagsfond.

Lad koge op, skyl linserne med koldt vand og tilsæt. Kog under låg, smag på dem løbende. De må gerne stadig have en anelse bid. Forskellige mærker røde linser skal koge i forskellig tid, så kig på pakken og smag dig frem. Tilsæt mere vand undervejs, hvis det behøves.

Smag til med limesaft samt salt og server med avokado, creme fraiche, koriander, ristede kerner, chili og en lime, så man kan få lidt frisk saft på.

129 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Indisk curry med kikærter 

 

Tilbehør til indisk curry

 

Indlægsnavigation

Spaghetti med porre, soltørret tomat & hvidløgs-brødkrummer
Grov tærtedej med olivenolie

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR