Hvem elsker ikke stegte nudler? Og pad thai er formentlig nr 1 på toplisten i skandinavien. Det er i hvert fald en af mine favoritter! Jeg vil ikke sige, at opskriften her er helt autentisk, den er mere inspireret af pad thai for ikke at blive for kompleks. Hvis du laver fuskesauce, kan du lave de mest velsmagende veganske stegte nudler! Spiser du fisk, så bruger du selvfølgelig bare klassisk fiskesauce.
Du kan sagtens stege tofu og tilsætte til retten her, eller 1-2 æg for en vegetarisk version.
Ingredienser
30-45 min / 2 portioner
- 150 g risnudler (jeg brugte 5mm)
- En håndfuld solsikkekerner eller peanuts*
- Grøntsager efter eget valg, her:
- Et halvt løg
- 1 gulerod
- 1/3-1/2 zucchini
- 4-5 snitbønner
- 2-3 forårsløg
- En god håndfuld frisk koriander
- 2-4 spsk fuskesauce (eller alm. fiskesauce)
- 1 spsk limesaft (fra en halv lime)
- 1-1,5 spsk soja
- 1 spsk lys sirup
*vi bruger altid solsikkekerner, da André er dødeligt allergisk for peanuts, det er en genial erstatning!
Sådan gør du
Læg nudlerne i blød i koldt vand i 30 min.
Rist solsikkekernerne til de er gyldne. Snit løget i fine skiver, guleroden i stave og zucchinien i halvmåneskiver. Bønnerne skæres på skrå og forårsløg i fine skiver. Korianderen skylles og hakkes groft. Varm en pande godt op og steg de forskellige grøntsager hver for sig, så de får farve, men har sprødhed. Læg til siden.
Bland imens dressing af f*skesauce, lime, soja og sirup. Tilsæt nudlerne til panden, gerne med lidt vand. Skru ned for varmen og tilsæt dressingen. Rør rundt til nudlerne er færdige. Tilsæt evt lidt vand undervejs.
Tilsæt de stegte grøntsager og smag til med mere f*skesauce eller sirup, hvis det behøves. Server med en limebåd, de ristede solsikke-kerner og koriander.