fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Smæk på krydderierne, Vegansk  /  04/03/2019

Thai Larb

Thai-Larb

Jeg elsker thai larb – en stærk krydret salat, typisk serveret med svinekød (larb moo), men som fungerer fantastisk i en vegansk version (lav den vegetariske fiskesauce aka fuskesauce, hvis du ikke spiser fisk!).

Masser af krydderurter, f*skesauce og lime gør larb så frisk og intenst lækker. De ristede jasminris, som man støder til pulver og har i retten, bidrager både med smag og konsistens, og jeg kan kun anbefale at lave ekstra og drysse det på vaniljeis med saltkaramelsauce til dessert!

Ingredienser

30-45 min / 4 portioner

  • 1 dl jasminris + 4 dl jasminris
  • 320 g hälsans kök fars eller filéter
  • 4 spsk neutral olie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • En håndfuld koriander
  • En håndfuld mynte
  • 3 forårsløg
  • 0,5-1 spsk chiliflakes/pulver (efter smag)
  • ca. 2 spsk fiskesauce eller vegansk fuskesauce
  • Saften fra 1,5-2 lime

Server med grøntsager efter eget valg. Vi lavede vores yndlings agurkesalat til.

Sådan gør du

Start med at riste 1 dl jasminris ved middel varme under konstant omrøring i 10-15 min (uden olie). Risene skal blive godt gyldenbrune (som brun hvede?) og dufte henad popcorn. Det gør ikke noget, hvis nogle brænder en anelse på.

Når risene er kølet lidt af stødes de til pulver i en morter (se billede på tidligere slide). Du kan også blende dem i en foodprocessor.

Skyl de 4 dl ris godt med koldt vand i en si. Læg i gryde med 6 dl vand og 1 tsk salt. Kog op.

Når vandet koger lader du risene simre ved lav varme under låg i 10 min. Sluk for varmen og læg et par stykker køkkenrulle eller et rent viskestykke under låget (ml låg og gryde) og lad risene hvile i 10 min.

Skær imens løget i tynde både og hvidløget fint. Bruger du filéter, hakkes de i fine små bidder.

Skyl koriander og mynte. Pluk bladene af korianderen, skær stilkene fint, og læg i en skål sammen med finthakket mynte og forårsløg skåret i fine skiver.

Varm en pande godt op. Tilsæt 2 spsk neutral olie og løget. Steg til løget er gyldent. Tilsæt din fars og evt. mere olie. Når farsen er brunet tilsættes hvidløg, chiliflakes/pulver og 2 store spsk af dit ristede rispulver. Steg 1-2 minutter.

Tag panden af varmen og smag til med fiskesauce og lime. Bland korianderstilke, blade, mynte og forårsløg i lige inden servering.

Servér med ekstra mynte og koriander på siden, jasminris og grøntsager efter eget valg. Vi lavede somt sagt denne agurkesalat.

6 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Thaisuppe med rød karry

 

Sobanudler med broccoli og sesampaneret tofu

 

Indlægsnavigation

Vegetarisk fiskesauce (aka fuskesauce)
Chong Qing’s agurkesalat

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR