Tomatsuppe er en af de der retter, hvor man kan være heldig at have alle ingredienserne stående i køkkenskabene. Og så har man selvfølgelig kogt perfekte kikærter som ligger klar i portionsstørrelser.
Jeg havde en halv pakke fetaost og et par gamle tortillabrød, og det tryllede jeg om til feta-quesedillas, som viste sig at være et perfekt selskab til suppen her. Et stykke hvidløgsbrød ville nu heller ikke være en dårlig makker til tomatsuppe.
Vi prøvede at lave persilleolie til, det er derfor olien er mørk, men jeg synes ikke helt det var indsatsen værd i denne sammenhæng. Hellere en god olivenolie på toppen!
Ingredienser
30-40 min / 4-6 portioner
- 1 stort løg eller 2 små
- 3 spsk olivenolie
- 3 fed fint hakket hvidløg
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- 2 spsk hakket frisk oregano eller timian
- 1 tsk chiliflager (valgfrit)
- 1 tsk røget paprika (valgfrit)
- 2 dl hvidvin
- 3 dåser flåede tomater + 3 dl vand
- 2x koncentreret fond (til 1 L vand)
- 480 g kogte kikærter (2 dåser)
- 0,5-1 dl fløde
- Sirup
- Æbleeddike
- Salt & peber
- 4 mellemstore tortillabrød
- 1 pakke fetaost
Sådan gør du
Hak løget fint og svits i olie ved lav varme i 5-10 min, til det er gyldent. Tilsæt hvidløg, tomat-puré og krydderier og steg med 1-2 min.
Tilsæt hvidvin og lad koge godt igennem. Tilsæt flåede tomater (skyl dåserne med vand og tilsæt også det) og koncentreret fond. Lad simre under låg i 20 min.
Blend suppen fint og tilsæt derefter kikærterne.
Smag til med et godt skvæt fløde, et par tsk sirup eller sukker, 1 spsk æbleeddike samt salt og peber. Her kan du også overveje at tilsætte lidt ekstra vand, hvis det er kogt for meget ind.
Fordel fetaost mellem 2×2 tortillabrød og steg på en meget varm pande på begge sider til brødet får farve. Server til suppen som får et afsluttende drizzle olivenolie på toppen.