Jeg lavede denne 🌶 SICHUAN STIR FRY 🌶 til frokost tidligere på ugen, og jeg overvejer lidt, om jeg har grøntsager nok herhjemme til også at lave den i dag, for den er vanvittigt god (og jeg har lidt tømmermænd…).
Jeg brugte en færdigkøbt sichuan chiliolie, som jeg anbefaler varmt, den er det tætteste på en hjemmelavet olie, man kan komme, tror jeg. Den fås i de fleste asiatiske supermarkeder, og holder for evigt. Det er denne her:
Inden opskriften vil jeg også bare lige sige, at jeg blev så glad, da jeg så de fine anmeldelser, der er blevet skrevet om Vegetarisk i aften? på Saxo! Min lille bog lå nummer 30 på bestsellerlisten PÅ TVÆRS AF GENRER i går. Helt fantastisk! Tak!
Og nu til dagens opskrift:
Ingredienser
30 min / 2 portioner
- En halv portion perfekte jasminris
- 150-200 g fast tofu
- 2 spsk soja
- 2 spsk sort eddike (seasoned rice vinegar)
- 1 spsk sesamolie
- 1 spsk crispy chili oil
- 2 tsk lys sirup
- 1-2 løg
- En god håndfuld snitbønner
- Et kvart spidskål
Sådan gør du
Skyl risene og sæt dem over.
Skær tofuen i 1 cm tykke skiver og del dem diagonalt til trekanter. Steg ved høj varme i rigeligt olie, til de er gyldne på begge sider. Lad dryppe af på køkkenrulle og tør panden af.
Bland imens en dressing af soja, sort eddike, sesamolie, chiliolie og sirup.
Skær løgene i skiver, og snitbønner og spidskål i grove stykker.
Steg løg, snitbønner og spidskål ved høj varme i olie (steg hellere i omgange, end at du kommer for meget i panden på én gang) med et drys salt, til de har fået godt med farve. Bønner og spidskål skal beholde sprødhed. Læg grøntsagerne til siden.
Tilsæt tofu og dressing til panden, og lad dressingen trænge ind i tofuen. Tilsæt grøntsagerne og bland rundt.
Smag til og servér med ris og ekstra chiliolie.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.