Kartoffelsalat er en kategori, jeg holder utroligt meget af. Både klassikeren med creme fraiche dressing (ja, også den i karryversion! Mums), og så de lune af slagsen. Kogte kartofler med lækre ting som her, og ovnbagte kartoffelbåde med grønt og sovs, som min græske salat. Min datter nægter selvfølgelig at spise kartofler, men jeg skal nok få hende med på team kartoffel en skønne dag.
Men ja, når hun ikke spiser kartofler, så kan vi lige så godt gå all in og lave noget, der er lidt mere til os voksne, der forstår, hvad det gode i livet er. Stærkt, friskt, salt, sprødt, cremet. En hyldest til sensommeren i al sin enkelhed.
Spicy kartoffelsalat med majs, knust agurk & halloumi
30 min / ca. 3 portioner
Ingredienser
- 750 g nye kartofler
- 2 tsk salt
- 2 agurker (eller 4 små)
- 200 g halloumi eller grillost
- 1 majskolbe
Dressing
- 2-3 spsk crispy chili oil fra Lao Gan Ma (eller anden valgfri chiliolie)
- 3 spsk sort ris eddike (Chinkiang eddike)
- 1 tsk salt
Erstatninger:
Sort ris eddike: balsamico eddike
Nye kartofler: ovnstegte kartoffelbåde
Sådan gør du
Rens kartoflerne. Læg i en gryde, fyld koldt vand på, til det dækker, og tilsæt 2 tsk salt. Kog op og lad simre i 6 minutter. Sluk for varmen og lad stå i kogevandet 6 minutter, til kartoflerne er møre.
Knus imens agurkerne ved at lægge en stor, firkantet kniv med den flade side mod agurken og give den et ordentligt slag med knytnæven. Det får agurken til at dele sig i fire “stave”. Fortsæt med resten af agurken og skær i stykker. Du kan også bare skære den i mundrette stykker, hvis det er lidt for voldsomt for dig at give den bank.
Lav en dressing ved at røre chiliolie, riseddike og salt sammen. Hvor meget chiliolie er en smagssag og styrken varierer en del fra mærke til mærke, så smag dig frem.
Skær osten i mindre tern og skær majsene fra kolben. Varm en stor stegepande op til høj varme. Steg osten i et skvæt olie. Når den har fået farve, tilsættes majsene. Steg videre i et par minutter, til majsene er gennemvarme. Sluk for varmen.
Tilsæt agurk, kartofler og dressingen til stegepanden og bland godt sammen.
Find et stort fad frem eller spis direkte fra panden. Kom ekstra chiliolie på bordet, så kan alle selv styre styrkeniveauet.