• Instagram
  • Bloglovin’
  • Facebook
  • Gå til kurv
Vegetarisk Hverdag
  • Forside
  • Kategorier
    • Asiatisk & Krydret
    • Bagværk & Dessert
    • Gode ting i brød
    • Bøffer & deller
    • Comfort food
    • Pasta
    • Salater
    • Supper & gryder
    • Sylte & fermentering
    • Vegansk
  • Tid
    • 5-15 min
    • 15-30 min
    • 30-45 min
    • 45-60 min
    • Mere end 1 time
  • Om & kontakt
    • Om mig og VH
    • Kontakt
    • Samarbejder
  • Shop
    • Webshop
    • Showroom
15-30 min, Salater  /  23/07/2020

Græsk salat med kartofler & sprøde kikærter

Græsk-salat

Her er endnu en opskrift fra Yolly Magazine #2 – en græsk salat med kartofler og sprøde kikærter. Både frisk og comfy, og dejligt mættende. Helt perfekt nu hvor de danske tomater er i deres prime time!

Serveres med fetadippen fra den anden dag! Har du ikke lyst til at lave dip, serverer du bare med smuldret feta på toppen og en olie-eddikedressing.

Ingredienser

30 min / 4 portioner

På bagepladen

  • 800-900 g små kartofler
  • 1 dåse kikærter (240 g)
  • 2 tsk herbes de provence, tørret
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt

Desuden

  • 0,5 rødløg
  • 250-300 g tomater
  • 1 agurk
  • 0,5 glas kalamataoliven
  • Et lille bundt bredbladet persille
  • 1 citron
  • Fetadip

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

Rens kartoflerne og skær dem i halve eller små både. Behold endelig skallen på. Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir.

Hæld vandet fra kikærterne og skyl godt. Fordel over kartoflerne og giv det hele et godt skvæt olivenolie, krydderurter og et godt drys salt. Fordel jævnt med hænderne og læg dem så vidt muligt i ét lag. Sæt i ovnen i 15 min. Forbered imens fetadippen.

Skær rødløget i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og læg i en skål med koldt vand. Dette gør løget mindre stærkt og ekstra sprødt.

Efter de 15 minutter vendes kartofler og kikærter, og gives ca. 10 min til.

Skær tomater og agurk i grove stykker. Skyl persillen og slyng i salatslynge, eller tør i et rent viskestykke. Hak groft.

Når kartoflerne er gyldenbrune og kikærterne er sprøde tages bagepladen ud og toppingen fordeles ovenpå. Server med fetadip og lidt frisk citronsaft!

25 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Fetadip

 

Nye kartofler med brunet løgsmør

 

Indlægsnavigation

Abrikosmarmelade med geranium
Pitabrød med halloumi, nektarin, grønkål & oliven

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlig vegetarisk inspiration med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om mig & VH
  • Kontakt & Copyright
  • Samarbejder
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Bloglovin'
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Showroom
  • Handelsbetingelser
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Nødvendige
Altid slået til

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Ikke nødvendige

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.