fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min  /  30/06/2020

Nye kartofler med brunet løgsmør

nye-kartofler-løgsmør

Jeg skal være helt ærlig og sige, at det brunede løgsmør til denne salat med nye kartofler ligner noget, der er løgn. Måske specielt fordi jeg brugte en gammel porre og to triste forårsløg fra køleskabet, hvor der ikke var så meget grønt tilbage på. Men hvad gør det, når det smager, som det smager?! Himmelsk! Brunet smør, stegte løg, nye kartofler, what can go wrong (udover udseendet altså)?! Bruger du lidt purløg eller nogle forårsløg med mere grønt på, tror jeg også, det vil se pænere ud, hvis det er vigtigt for dig.

Jeg synes i hvert fald, du skal sørge for at stege nogle grønne sommergrøntsager, så de vejer lidt op for det brune udtryk. André og jeg er endelig blevet medlemmer i Fællesgro, så vi får et ugentligt benspænd. Sommer-savoykålet og bladbederne, jeg brugte her, var i den ugentlige høstpose for et par uger siden. I dag får vi efter sigende artiskokker, det glæder jeg mig til. Og så har jeg bestilt burrata ud over vores ugentlige høst, for de har fået webshop, hvor man kan bestille ekstra goodies. Jeg tror, osten skal bruges til en pasta med friske tomater senere på ugen.

Ingredienser

30 min / 4 portioner

  • 900 g kartofler
  • 2 forårsløg*
  • 1 porre*
  • 100 g smør
  • 0,5 tsk løgpulver
  • En håndfuld bladbede**
  • 4 blade sommer-savoykål**
  • 1 pakke halloumi
  • Et par citronbåde
  • Chili flakes, stærke

*eller tilsvarende andre løg du har! Alm. gule løg, purløg eller lignende kan sagtens bruges.

**eller tilsvarende andre grønne grøntsager

Sådan gør du

Rens kartoflerne og kog op med rigeligt vand og salt. Lad simre i 5-7 minutter afhængigt af størrelse. Sluk for varmen og lad tilberede videre i det varme vand. Check med en lille kniv om de er færdige hvert 5. minut. Hæld vandet fra.

Rens imens forårsløg og porre og steg med et drys salt i olie på en pande ved høj varme. Steg til de bliver lidt brændte i kanterne.

Brun imens smørret ved at smelte det i en gryde og lade det simre, til det bliver gyldenbrunt og dufter himmelsk og nøddet.

Blend med de stegte løg og løgpulver (eller hak løg fint og bland). Smag til med salt og peber.

Steg grøntsagerne med et drys salt til de falder sammen, bland med kartofler og løgsmør.

Skær halloumien i 1 cm skiver og steg gylden.

Servér hele herligheden med et par citronbåde, evt. fintrevet citronskal og chili flakes.

17 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Halve hasselback, linser & pesto med valnødder og rosiner

 

Bagte rødbeder og blomkål med feta-tahin-sovs

 

Indlægsnavigation

Blomkålslasagne
Nye kartofler med persillepesto og burrata

2 comments

  • Marie
    30/06/2020

    Yes – sommermad med nye kartofler! Ser vildt godt ud – tak for opskrift!
    Og kan jo kombineres med en lille frikadelle til nr. 2 i arvefølgen, der ikke gider “det der vegetar-pis” 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      30/06/2020

      Hehe, ja der er plads til alle! 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR