fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Salater, Sovs & dip  /  02/07/2020

Nye kartofler med persillepesto og burrata

persillepesto

André og jeg har købt høstposer fra Fællesgro for sommersæsonen, det er noget vi har snakket om længe, men så er det ikke lige blevet til noget før nu. Det skaber nogle sjove benspænd for madlavningen, som jeg er ret vild med. I tirsdags hentede jeg således nye kartofler (vi får kartofler hver uge, har aldrig spist så mange nye kartofler), gulerødder, små søde squash, bredbladet persille og artiskokker. Vi har desuden også tilkøbt en bakke æg hver uge, og så slog jeg til og bestilte to burrata-oste i deres nye webshop, fordi BURRATA. Mhm.

Det blev til denne her salat med nye kartofler, persillepesto og stegte squash og gulerødder. Man kan sagtens undlade burrataen, det var bare lidt ekstra luksus på en helt almindelig tirsdag. Har du lidt surkål i køleskabet anbefales det også varmt at tilsætte som topping!

Det bliver rigeligt pesto til 2 personer, så du kan eventuelt gemme lidt til en anden dag, eller bare mæske dig i det som vi gjorde.

Ingredienser

30 min / 2 portioner

  • 500 g kartofler
  • 200 g gulerødder
  • 3 små squash el. 0,5-1 alm. squash
  • 3 spsk solsikkekerner
  • 1 fed hvidløg
  • Et lille bundt bredbladet persille
  • 3 spsk olivenolie
  • 2-2,5 spsk æblecidereddike
  • 1 dl revet smagfuld ost – mature cheddar eller parmesan
  • Salt og peber
  • 1 burrata ost – husk at den skal være stuetempereret! Vigtigt.

Sådan gør du

Rens kartoflerne. Kog op med rigeligt vand og salt. Lad simre i 5-7 min afhængigt af størrelse. Sluk for varmen og lad tilberede videre i det varme vand. Check med en lille kniv om de er færdige hvert 5. minut. Hæld vandet fra.

Rens imens gulerødder og squash. Skær i 5mm tykke skiver. Fint at skære på langs eller på skrå

Tørrist solsikkekernerne på en pande, til de er gyldne. De brænder let på, så hold øje med dem!

Riv hvidløget (gem halvdelen), skyl persillen og blend med solsikkekernerne, olie, eddike. Smag til med salt og peber, og bland osten i. Pestoen skal være meget salt og syrlig, regn med at 50% af smagen “forsvinder” når den bliver blandet med kartoflerne.

Steg først gulerødderne, dernæst squash med et drys salt i olie ved høj varme til de har godt med farve. Tilsæt hvidløg de sidste 30 sek.

Bland alt og servér med burrata.

14 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Nye kartofler med brunet løgsmør

 

Ricottakage med rabarber, citron & birkes

 

Indlægsnavigation

Nye kartofler med brunet løgsmør
Drømme og planer for juli 2020

2 comments

  • Erik
    02/04/2022

    Den revet smagfuld ost bliver ikke nævnt i opskriften.
    Jeg formoder den skulle i pestoen – det fungerede i hvertfald godt.
    Tak for opskriften 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      04/04/2022

      Godt du siger det! Det er hermed rettet. 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR