fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Sylte & fermentering  /  18/02/2019

Surkål – hjemmelavet fermenteret hvidkål

surkaal

Jeg er blevet helt vild med hjemmelavet surkål. Vi når at spise det, før vi har fået lavet noget nyt. Det tager nemlig 20 dage for kålen at fermentere, så jeg skal have fundet frem til et godt interval at lave det med. Men altså, forventningens glæde og alt det der.

Det er i hvert fald nemmere at lave end man tror! Salt, økologisk hvidkål, 20 mins kålmassage og god tålmodighed. Vi spiser det på pizza, som ekstra oumph i en købt durum falafel og som et syrligt, krydret tilbehør til de fleste retter. Det smager virkelig godt med korianderfrø, det giver sådan en krydret citronagtig smag, men du kan også lave den klassisk med sennepsfrø.

Jeg kan godt lide strimlerne lidt grovere end den klassiske surkål, men hvis du er mere til de tynde strimler kan du rive kålen på et mandolinjern eller et rivejern.

Psst.. Har du købt min bog?

Denne opskrift er med i min første kogebog "Vegetarisk i aften?" sammen med over 50 andre smagfulde og nemme vegetariske opskrifter.

Køb den her

Ingredienser

30 min + 20 dage / 1 patentglas på 750 ml

  • 650-700 g økologisk hvidkål
  • 20 g fint havsalt* pr 1 kg kål
    Eksempel: 20 x 0,7 (vægten på dit kål i kg) = 14 g havsalt

Krydderier efter eget valg, her:

  • 1 tsk korianderfrø
  • 10 peberkorn
  • 5 enebær

*Saltet skal være uden jod, da det er bedst for fermenteringsprocessen.

Sådan gør du

Skær kålhovedet i mindre strimler (ikke alt for fine, ca. 0,5-0,7 cm brede). Fjern stokken. Gem et helt blad af de yderste blade. Vej kålen af så du ved, hvor meget du har.

Regn ud hvor meget havsalt du skal bruge og tilsæt. Jeg tilsatte desuden korianderfrø, peber og enebær. Du kan eksperimentere dig frem.

Kålen skal masseres med håndkraft til der kommer nok saft ud af kålen, til at saften kan dække kålen i glasset. Det tager ca. 20 min.

Før kålen over i glasset og tryk godt sammen så saften dækker. Læg dit kålblad over som et låg og luk glasset. Lad det stå på køkkenbordet.

Åben én gang i døgnet og frigiv trykket. Når trykket bliver mindre kan du lade glasset stå lukket på køkkenbordet. Surkålen er færdig efter 20 dage og herefter skal glasset på køl.

19 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Saltede citroner

 

Syltede svampe

 

Indlægsnavigation

Burger med panko-paneret halloumi & tartarsauce
Risotto med fennikel, citron & ristede mandler

2 comments

  • Stella
    30/03/2019

    Jag testade att göra surkål för ett tag sen men den blev inte bra, ska testa igen med ditt recept! återkommer om 20 dagar 😉
    /Stella

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      30/03/2019

      Held og lykke! Jeg synes det er super lækkert med koriander og enebær som her.

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR