fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Salater  /  21/08/2023

Spicy kartoffelsalat med majs, knust agurk & halloumi

kartofler-halloumi-chiliolie

Kartoffelsalat er en kategori, jeg holder utroligt meget af. Både klassikeren med creme fraiche dressing (ja, også den i karryversion! Mums), og så de lune af slagsen. Kogte kartofler med lækre ting som her, og ovnbagte kartoffelbåde med grønt og sovs, som min græske salat. Min datter nægter selvfølgelig at spise kartofler, men jeg skal nok få hende med på team kartoffel en skønne dag.

Men ja, når hun ikke spiser kartofler, så kan vi lige så godt gå all in og lave noget, der er lidt mere til os voksne, der forstår, hvad det gode i livet er. Stærkt, friskt, salt, sprødt, cremet. En hyldest til sensommeren i al sin enkelhed.

kartofler-halloumi-chiliolie

Spicy kartoffelsalat med majs, knust agurk & halloumi

30 min / ca. 3 portioner

Ingredienser

  • 750 g nye kartofler
  • 2 tsk salt
  • 2 agurker (eller 4 små)
  • 200 g halloumi eller grillost
  • 1 majskolbe
Dressing
  • 2-3 spsk crispy chili oil fra Lao Gan Ma (eller anden valgfri chiliolie)
  • 3 spsk sort ris eddike (Chinkiang eddike)
  • 1 tsk salt
Erstatninger:
Sort ris eddike: balsamico eddike
Nye kartofler: ovnstegte kartoffelbåde

Sådan gør du

Rens kartoflerne. Læg i en gryde, fyld koldt vand på, til det dækker, og tilsæt 2 tsk salt. Kog op og lad simre i 6 minutter. Sluk for varmen og lad stå i kogevandet 6 minutter, til kartoflerne er møre.

Knus imens agurkerne ved at lægge en stor, firkantet kniv med den flade side mod agurken og give den et ordentligt slag med knytnæven. Det får agurken til at dele sig i fire “stave”. Fortsæt med resten af agurken og skær i stykker. Du kan også bare skære den i mundrette stykker, hvis det er lidt for voldsomt for dig at give den bank.

Lav en dressing ved at røre chiliolie, riseddike og salt sammen. Hvor meget chiliolie er en smagssag og styrken varierer en del fra mærke til mærke, så smag dig frem.

Skær osten i mindre tern og skær majsene fra kolben. Varm en stor stegepande op til høj varme. Steg osten i et skvæt olie. Når den har fået farve, tilsættes majsene. Steg videre i et par minutter, til majsene er gennemvarme. Sluk for varmen.

Tilsæt agurk, kartofler og dressingen til stegepanden og bland godt sammen.

Find et stort fad frem eller spis direkte fra panden. Kom ekstra chiliolie på bordet, så kan alle selv styre styrkeniveauet.

26 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Nye kartofler med grøn sommerragout

Nudelsuppe – sichuan edition

 

Indlægsnavigation

Squashkage med squash-citron-drizzle
Den dovne vegetar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR